Eesti Energia juhatuse uus esimees on endine Nord Pooli Balti piirkonna juht Hando Sutter. Viimase puhul räägitakse küll millegipärast rohkem tema endisest tööst Urmas Sõõrumaa juures.

Viimane oli mõni aasta tagasi Eesti Energia nõukogu esimees, kel oli ühtlasi ambitsioon ehitada üles Eesti suurim erakapitalile kuuluv energiakontsern.

Sutteri plaanidest on teada vähe. Suvel Eesti Energia nõukogu esimeheks saanud pankur Erkki Raasuke on öelnud, et energiafirma peab kriitiliselt hindama kõiki oma pooleliolevaid projekte, sest väikesel firmal ei jätku kõigeks investeerimisvõimekust ega juhtkonna ajaressurssi.

30. novembril ametist lahti saanud Sandor Liive oli laia joonega. Tema viimane suurprojekt oli Hiina kapitali vahendamine Jordaania kõrbesse, et seal ehitada põlevkivielektrijaam. Sotsiaalmeedia järgi otsustades on Liive praegu pühendunud Eesti suusatajate startidele kaasa elamisele. Suusaliidu juhi kohustused.

Lahkumisintervjuudes tunnistas Liive, et unistab rahvusvahelisest karjäärist, sest üheksa aastat Eesti Energia juhina andsid talle eeskujuliku kogemuse toimetada energiaäris nii idas, läänes, põhjas kui ka lõunas.