Oma lahkumisest teada andmise kõnes ütles mees muuhulgas, et plaanib rohkem aega veeta oma perega, kelle kohta ta on erinevatest allikatest kuulnud, et nad on toredad inimesed. Võib-olla see ongi nii, aga on ka teine võimalus. Tema fännidel on vähemalt väikenegi lootus, et mees naaseb, aga siis juba veidi teistmoodi.

Jon Stewart sai The Daily Show juhtimise eest 25 miljonit dollarit aastas. See teeb niisiis umbes 2 miljonit kuus. Tööpäevi oli tal neli nädalas (reedeti see eetris ei olnud). Kes sellise ametiposti jätaks? Aga kui sa teeksid arvutused ja tuleks välja, et sa võiksid teenida neli korda enam tehes sama tööd?

Eile käis endine Yahoo tegevjuht Ross Levinsohn CNBCle antud intervjuus välja ühe võimaliku ja täiesti reaalse variandi. Ta ütles, et kui miljon inimest oleks nõus maksma 8 dollarit kuus, et The Daily  Showd (saate nimi oleks siiski teine) veebis vaadata, siis tooks see aastas sisse 96 miljonit dollarit. Ja seda ilma reklaamiraha ning sponsorite panuseta. Sealt võib omakorda teenida umbes miljon dollarit kuus, mis tähendaks saate kogutuluks 108 miljonit dollarit.

Jon Stewart võiks saadet filmida ja produtseerida oma New Jersey kodu keldrist.

Jah, ta peab palkama ka abilisi ning ostma vajalikku kraami, kuid sellele võib kuluda näiteks 8 miljonit aastas. Vaja on kaht kaamerat, mõned kirjutajad ja toimetajad. See tähendaks, et Stewartile jääks kätte 100 miljonit ehk neli korda enam kui ta praegu teenis.

Heaks näiteks on niin Glenn Beck. Ka tema tegi ootamatu avalduse, kui lahkus 2011. aastal Foxi kanalist ja hakkas internetis tegema tellimisel põhinevat tasulist saadet TheBlaze TV. Esimesel aastal teenis ta nii 27 miljonit dollarit. Teisel aastal kasvas see 40 miljonile ning tellijaid oli ligi 300 000. Täna teenib ta juba 60-70 miljonit aastas.

Kui seda suutis Glenn Beck, siis ei tohiks Jon Stewartil olla mingit probleemi. On ju tegemist ühe generatsiooni jaoks uudiste ja arvamuse ammutamise kohaga.

Loomulikult jääb siiski võimalus, et Jon Stewart lahkub ekraanidelt siiski igaveseks.

Kas sina maksaksid Jon Stewarti saate vaatamise eest 8 dollarit kuus ehk umbes 7 eurot?