Kui 2012. aastal oli Atea müügitulu 9 miljonit eurot, siis 2013. aastal oli see juba 16,1 miljonit eurot ehk 78 protsenti rohkem, teatas ettevõte.

Kõige suurema kasvuga segmendiks 2013. aastal oli arvutitöökohalahenduste- ja teenuste müük. Arvutite ja IT süsteemide müügi, paigalduse ja hoolduse käive oli 2013. aastal 15,6 miljonit eurot, mis on enam kui kaks korda rohkem kui 2012. aastal. Atea maksis eelmisel aastal sotsiaalmaks 418 619 eurot, mida on 133 889 euro võrra rohkem kui aasta varem.

Sel aastal prognoosib IT firma müügitulu kasvuks 10-15 protsenti.

"Atea 2014. aasta eesmärk Eestis on tegevuskäibe suurendamine 18 miljoni euroni. Eesmärgi saavutamiseks suurendame teenuste käivet ja vähendame tegevuskulusid võrreldes 2013. aastaga," ütles Atea Eesti tegevjuht Ruslan Štšerbjuk.

Pikaaegsematest eesmärkidest rääkides märkis ta, et Atea eesmärk on kasvatada turuosa 20 protsendini.

"Ühelt poolt saavutatakse turuosa kasv konkureerivate ettevõtete liitmisega ja seeläbi parema teenuse pakkumisega. Teisalt aga uute teenuste turuletoomisega. Usun, et juba sel kevadel hakkame pakkuma täiesti uusi teenuseid, mis toetavad meie praegu pakutavaid lahendusi,“ ütles Štšerbjuk.

Ta lisas, et stabiilse kasvu tagamiseks tuleb loomulikult ka laieneda ja uusi töötajaid värvata. "Oleme juba sellegi aastanumbri sees võtnud tööle mitu uut spetsialisti ja plaanime värbamisega aktiivselt jätkata,“ ütles Štšerbjuk. Praegu töötab Atea Eesti esinduses 62 inimest.

Atea võitis hiljuti Registrite ja Infosüsteemide Keskuse (RIK)hanke, mille raames sõlmitakse kaheaastane raamleping, millega ostetakse ja liisitakse sülearvuteid 88 riigiasutusele ja koolile. Raamlepingu hinnanguline maksumus on 800 000 eurot.

Hankijate seas on näiteks maa-amet, Tartu maavalitsus, Eesti Ajaloomuuseum, Tallinna Polütehnikum, põllumajandusministeerium, Hiiumaa Muuseum, Eesti Lastekirjanduse Keskus, Noarootsi Gümnaasium, keeleinspektsioon ja riigikantselei.

Atea on suurim infotehnoloogiliste lahenduste ja teenuste pakkuja kõigis Põhjamaades ja Baltiriikides. Ateal on kokku 84 kontorit, mis on esindatud Norras, Rootsis, Taanis, Soomes, Leedus, Lätis ja Eestis. Ateas on kokku üle 6500 töötaja, kellest rohkem kui pooled on sertifitseeritud spetsialistid. Atea kontserni kogukäive 2013. aastal ületas 2,65 miljardit eurot.