Ärileht uuris Eesti suurematest lihatööstustelt, kas nad on märganud viimasel ajal pakkumise suurenemist ja järjekordade pikenemist.

Saaremaa lihatööstuse juhatuse liikme Kristjan Leedo sõnul ei ole nende tehases veel realiseerimisjärjekorras oluliselt pikenenud ning järjekorrad on sama pikad kui viimasel aastal ikka ehk 1-2 kuud. Ühtlasi selgitas Leedo, et ettevõtte varub toorainet vastavalt turu nõudluse, mitte pakkumisest tulenevalt.

Sama kinnitas ka Atria juht Olle Horm. „Kui meile tahetakse tuua suurem kogus veiseid, siis me peame selle jaotama pikema perioodi peale, sest ega tarbijad sellepärast, et keegi oma tegevuse ära lõpetab ei hakka rohkem veisieliha sööma,“ selgitas Horm.

Kuigi praegu ei ole ka Atrias järjekorrad veel oluliselt pikenenud, siis Hormi sõnul mingisugune puhastus siiski tulemas on. „Tõsised tegijad, kes on aastaid asja teinud, need elavad üle, kuigi raske on tõesti kõigil,“ lisas ta.

Järjekorrad Atrias hakkavad kuskil kolmest-neljast nädalast ja Hormi sõnul püüavad nad kuude lõikes oma mahud suhteliselt samad hoida. 

HKScan Estonia ostudirektor Tarmo Toomela sõnul järjekorrad eriliselt pikenenud ei ole, vaid on nagu tavaliselt ca 1-1,5 kuud.