Tallinna Sadamast öeldi, et auditi tulemused edastatakse uurimisorganitele ja asja uurimine käib.

Tallinna Sadama nõukogu esimees Aare Tark ütles, et kokku vaatas audiitorbüroo erikontrolli käigus üle 29 lepingut, millest pidas majanduslikult mittepõhjendatuks või pigem mittepõhjendatuks kümmet.

"Audit leidis, et eelmise juhtkonna poolt sõlmitud lepingutest oli tehtud ilma konkurssi korraldamata, mistõttu jäi selgusetuks, kuidas konkreetne lepingupartner valiti. See omakorda viis riskini, et leping võis olla majanduslikult põhjendamata ja ettevõttele kahjulik."

"Lisaks leidis audiitor, et tehingute sõlmimisega seotud toimingud ja otsustusprotsess oli varem puudulikult dokumenteeritud või ei olnud arusaadav."

Targa sõnul selgitab käimasolev uurimine täpsemalt, kas ja kui palju tekitati Tallinna Sadamale majanduslikku kahju ning kes on olnud sellega seotud isikute ring. "Peale uurimise lõppu saame omaltpoolt hinnata, kas mõni leping jäi katmata ning siis saame ka ise tsiviilhagi esitamist kaaluda."

Kiil ja Kaljurand peeti kinni eelmise aasta 26. augustil kahtlustatuna suures ulatuses altkäemaksu võtmises ning mõlemad viibisid mitu kuud vahi all. Lisaks neile on korruptsooniasjas kahtlustatavaid veel kuus isikut. Kellelegi riigiprokuratuur veel süüdistust esitanud ei ole.