Nii esitaski Vireen VTA-le arve 6500 euro ulatuses, justkui oleks 23 000 kilogrammi "loomseid kõrvalsaadusi kahjustustatud" Heko Põllu seafarmis kohapeal. Arvest moodustas mobiilse põleti transport 783,36 eurot ja kahjutustamise teenus 5814,90 eurot.

VTA-ga sõlmitud lepingute maksumuse vahe tulenevalt sellest, kas loomad "likvideeritakse" mobiilses põletis või osutatakse teenust firmas kohapeal, pole tegelikult suur. Nimelt maksab mobiilse põleti "ühe tsükli" kasutamine 970 eurot, kuid ühe tonni hävitamine ettevõttes maksab vaid 166 eurot.

Auditis ei täpsustata, milline koguseline suhe on ühel tsüklil ühte tonni, kuid nii Vireeni juht Rait Persidski kui põllumajandusministeerium kinnitasid hiljem Ärilehele, et üks tsükkel tähendab ca viit tonni. "Seega ei ole arve summades midagi valesti, sest vahet ei ole, millise lepingu numbri järgi arvet esitada. Summades teeb see põhimõtteliselt sama välja," ütles ka Persidski. Audit aga uuriski just fakti kui sellist, et Vireen näitas nagu põletit oleks kasutatud, aga seda tegelikult ei tehtud.

Kontrolli käigus küsitleti Vireeni juhatust ja töötajaid ning tutvuti asutuse dokumentatsiooniga. Lisaks võeti selgitused OÜ Heko Põld juhatuse liikmelt ja Tartumaa Veterinaarkeskuse juhatajalt.