Bikram-jooga sai alguse 1970ndatel ja sellest sai kohe suur hitt. Selle loonud mehe varanduse väärtus on täna ligi 75 miljonit dollarit. Tal on Los Angeleses 15 miljonit dollarit maksev häärber.

Endine sära on aga tuhmumas. Bikramil on käsil mitmeid kohtuasju. Äsja sai üks lahenduse ja ta peab endisele töötajale tasuma 7,4 miljonit dollarit. Kohtudokumentides maalitakse mehest väga räige pilt.

Tegemist on Bikrami ja tema ettevõtte endise juristi Miki Jafa-Boddeni vaidlusega. Naine süüdistab Bikramit seksuaalses ahistamises. Ta väidab, et kui ta hakkas uurima ühe ettevõtte töötaja kaebust, et Bikram oli teda vägistanud, siis Jafa-Bodden vallandati. Kohus otsustas ühehäälselt Bikram Choudhury kahjuks.

Jafa-Bodden avaldas kohtus räigeid detaile ettevõtte siseelust. Bikram Choudhury istunud oma kaks korda aastas toimunud kahenädalastel seminaridel troonil ja lasi kaastöötajail oma pead paitada, selga masseerida ja rätiku alt strateegilist kehapiirkonda katsuda.

Oma naisalluvaid kutsus joogaguru „paksudeks h..radeks" ja „kuradi lollideks h...radeks".

Jurist väidab, et Choudhury oli kord, kui naine tema kabinetti astus, tema ees urineerinud. Jafa-Boddeni sõnul on Bikram enda meelest Jumal ning arvab, et keegi ei suuda teda peatada. Mees on muide peagi saamas 70-aastaseks.

Jafa-Bodden on India päritolu, Inglismaal koolituse saanud jurist. Ta kasvatab üksi last. Ta tuli Bikrami peakontorisse tööle 2011. aastal. Nüüd väidab ta, et firma röövis temalt töö, tervise ja suures osas ka mõistuse.

Bikram Choudhury maksis naise korteri eest ning muretses talle tööviisa. Lisaks tasus ta naise telefoni ja auto eest. Algselt joogaguru lummas teda ning talle meeldis mehe karm juhtimisstiil. Ta mängis vaimse juhi rolli ning keegi ei tohtinud talle vastu vaielda.

Jafa-Bodden hakkas ühel hetkel saama kaebusi Bikrami koolituse läbinud treenritelt. Nad süüdistasid ettevõtte juhti vägistamises ja seksuaalsetes rünnakutes.

Naise arvates valdab guru hästi ajuloputuse kunsti, öeldes kõigile, et bikram on ainuke õige jooga vorm. Jafa-Bodden ei lahkunud ometi ettevõttest kohe, kui ta juhi tõelist palet tundma sai. Nagu eelpool kirjeldatud, oli naise elu Bikram Choudhury kätes.

Bikrami impeeriumi on tabanud mitmed löögid. 2015. aasta oktoobris kaotas ta kohtus taas kaubamärgivaidluses. See käis 26 hatha-jooga poosi ja kahe hingamisharjutuse üle. Lisaks on tal üleval kuus seksuaalse ahistamise kaasust. Esimene neist peaks leidma lahenduse aprillis.

Viimase kohtuasja algatas naine, kes läks 2010. aastal Las Vegases toimunud joogakoolitusele. Bikram Choudhury kiitis naist, et ta omandab oskusi väga kiiresti. Ta kutsus naise oma tuppa ja lasi tal end tunde masseerida. Koos vaadati samal ajal Bollywoodi filme. Ühel hetkel hakkas joogaguru teda käperdama. Enne seda oli naine meest oma iidoliks pidanud. 10 000-dollarilise koolituse jaoks võttis ta raha oma kolledžifondist. Ta otsustas koolituse siiski lõpuni teha. Paar nädalat hiljem kutsus Bikram Choudhury naise oma hotellituppa ja hakkas teda ahistama.

Choudhury on kõik süüdistused tagasi lükanud ja ütleb, et ta ei pea kedagi endaga magama sundima. Naised löövat uksi maha, et temaga olla. Tal on teda süüdistavatest naistest kahju ja väidab, et advokaadid manipuleerivad nendega.