Finantsjärelevalveteenistus Austrac teatas, et algatatud on tsiviilasi Föderaalkohtus CommBanki vastu tõsise ja süsteemse reeglitele mittevastavuse tõttu.

„CommBanki tegevuse mõjul on Austraalias tegemist tõsise ja kestva finantskuriteoga,“ teatas amet kohtule esitatud dokumendis.

Austraalia pank ei raporteerinud kahtlastest tehingutest õigeaegselt või üldse mitte kokku summas üle 77 miljoni Austraalia dollari ulatuses. Kokku kahtlustab amet panka 53 700 juhtumis, kus pank ei täitnud rahapesu ja terrorismi rahastamise vastasest seadust.

Eelmine suurim sarnane juhtumis pidi Austraalia kihlveokontor Tabcorp Holdings maksma 45 miljonit Austraalia dollarit trahvi. See ettevõte rikkus seadust 108 korral.

Kui suur trahv panka ähvardab, sellest amet ei teatanud. Antud seaduse rikkumise eest on maksimaalne karistus 18 miljonit Austraalia dollarit iga rikkumise juhtumi eest.

Pangal on probleem seoses anonüümse raha sissepanekuvõimalusega sularahaautomaatidega seoses. Sularaha pandi kontodele valenimede alt.