„Viie aasta pärast on liikmesriike endiselt 28,“ ennustas Schelling. Tema sõnul kaaluvad Euroopa liidrid siiski kõiki võimalusi Ühendkuningriigi ühendusse jäämisest kuni Šveitsi või Norra mudeli eeskujul sõlmitud vabakaubanduslepinguni. Lisaks mainis Schelling võimalust, et Ühendkuningriik laguneb ja Šotimaa ja Põhja-Iiri jäävad euroliitu.

Euroopa Komisjoni allikas kinnitas väljaandele WirtschaftsWoche, et komisjoni hinnangul ei esita Ühendkuningriik lahkumisavaldust enne 2017. aasta septembrit. Selleks ajaks on jõudnud toimuda Prantsusmaa presidendi- ja Saksamaa parlamendivalimised. "Kui Briti poliitikud otsustavad artiklit 50 kasutada, teevad nad seda pärast Prantsuse ja Saksa valimisi," ütles allikas.

Teisipäeval kordas Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk Twitteris, et kõik 27 ülejäänud liikmesriiki on üksmeelel: lahkumisläbirääkimised saavad alata siis, kui Ühendkuningriik lahkumisavalduse sisse annab. Teises säutsus lisas Tusk, et EL tahab brittidega partnerlust, aga ühisturule pääsemine eeldab ka kaupade, teenuste, kapitali ja inimeste vaba liikumist.