Audi esindaja vahetas nime

AS Reval Auto ja Audi AG sõlmivad neljapäeval koostöölepingu, mille kohaselt saab Reval Autost Audi AG esindaja Eestis.

Reval Auto juhatuse esimees Ahto Altjõe ütles, et Reval Auto on sisuliselt seni Audisid müünud Auto Matkar. Firma vahetas nime seoses imidzhi kujundamisega, selgitas Altjõe. Samuti võib Altjõe sõnul leida aset muutus Reval Auto omanikeringis.

Moskva saab endale Londoni taksod

Mustad vanamoodsad taksod, mis kuuluvad Londoni linnapilti niisama lahutamatult nagu punased kahekordsed bussid, hakkavad peatselt kaunistama ka Moskva teid, teatas Venemaa NTV telekanal.

Moskva linnavalitsus ostis 10 kuuekohalist Metrocabi ning kaalub litsentsi ostmist autode tootmiseks Tushino autotehases. "Nende taksode mootorid on usaldusväärsemad kui Moskvitshidel ja Volgadel ning nende kered ei roosteta," märkis NTV. Viis autot hakkavad kohe Moskva tänavatel sõitma, ülejäänud viis lähevad testimisele Tushino tehases. 10 auto eest maksti 225 000 naela.

Nissanil uus sportauto

Le Mansi kestvussõidul 14.-15. juunil Prantsusmaal teeb avastardi Nissani uus sportauto R390 GT1.

Auto on mõeldud nii võidusõitudeks kui ka tavakasutuseks. Jõuallikaks on 3,5-liitrine twin-turbo V8 mootor.

Uus sportauto valmistati Nissan Motorsport Internationali ja Suurbritannia Tom Walkinshaw Racingu spetsialistide koostööna.

AvtoVAZ on valmis koostööks Opeliga

Vene autotootja AvtoVAZ on valmis tihedaks koostööks Saksa Adam Opeliga, kirjutas Saksa ajaleht Hamburger Abendblat. AvtoVAZ on vastutasuks Opeli investeeringute eest valmis loobuma suurest osast aktsiatest, tsiteeris ajaleht AvtoVAZ-i peadirektori Vladimir Kadannikovi sõnu.

Kadannikovi hinnangul võiks AvtoVAZ toota Vene tingimusteks kohandatud Opeleid ning kasutada oma müügivõrku nende müügiks üle kogu Venemaa. See annaks Opelile juurdepääsu Vene turule, ütles Kadannikov. "Me kaalume tähelepanelikult iga AvtoVAZ-ist tulevat ettepanekut," ütles Opeli pressiesindaja Uve Berlinghoff.

Daimler kavatseb osta Fordi veoautotehase

Saksa tööstusgrupp Daimler-Benz AG teatas, et tema USA-s asuv veoautode tootmisüksus Freightliner sõlmis eelkokkuleppe USA autotootjaga Ford Motor viimase raskeveokite tootmisüksuse ostuks. Lepingu rahalisi üksikasju ei avalikustata.

Daimler püüab selle tehinguga suurendada oma turuosa Põhja-Ameerikas. Ford jääb endiselt tootma kergemaid ja keskmisi veoautosid, kuid Freightliger saab juurde turuosa 8-15-tonniste veoautode turul.

Daimler loodab uue tootmisüksuse abil tõsta Freightlineri läbimüüki sel aastal rohkem kui miljardi dollari võrra. Eelmisel aastal oli Oregoni osariigis Portlandis asuva Freightlineri läbimüük 4,8 miljardit dollarit ja firma müüs 77 148 sõidukit.

Lepingu kohaselt saab Freightliner enda kätte ka Fordi uue HN80 seeria veoautode tootmise, mida alustati alles eelmisel aastal.

Samuti läheb Freightlinerile üle HN80-seeria raskeveokite varuosade tootmine ja selle eelkäija L-seeria veokite ja varuosade ning Ford Cargo veoautode tootmine.

Fordi raskeveokeid müüakse USA-s, Kanadas ja Austraalias.

Autode arv Helsingis kasvab

Helsingi sõidukite arv kasvas eelmisel aastal 5000 võrra ehk kolm protsenti 1995. aastaga võrreldes.

1990. aastate alguses peatus autode arvu kasv Helsingis ebasoodsa majanduskliima tõttu ning vähenes Soome majanduskriisi ehk lama-perioodil aastail 1991-1994.

Sõiduautosid oli põhjanaabrite pealinnas tuhande elaniku kohta 304, arv on pisut suurem 1995. aastaga võrreldes.

Baltic News Service/ETA/EPL