Koostöö initsiatiivikamaks pooleks oli autoettevõtete liit. Liidu kõik liikmed on andnud kirjaliku nõusoleku, et maksuhaldur võib liidule edastada nende kohta käivat maksusaladust puudutavat infot, teatas maksu- ja tolliamet.

Autoettevõtete liidu direktor Villem Tori ütles, et enim peavalu legaalset äri ajavatele transpordiettevõtetele tekitavad äriühingud, kes saavad mittelegaalset tulu ümbrikupalkasid makstes, reaalset käivet varjates, aktsiisivaba ja fiktiivset kütust kasutades ning sõitjateveo valdkonnas ka piletimüügitulu varjates.

"See ei toeta ausa konkurentsi tekkimist ja pidasime õigeks liidu liikmete huvide kaitseks ise samme astuda," ütles Tori.
Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe ütles, et selline algatus on väga tervitatav ning ta kutsub ülesse ka teisi erialaliite autoettevõtete liidu eeskuju järgima.

Koostööleppe järgi parandavad liit ning amet ka omavahelist infovahetust vedude korraldamise ja muude transpordialaste teenuste osutamisega tegelevas valdkonnas.