Riigikohtu tsiviilkolleegiumi liige Malle Seppik võib sattuda nii asja menetlusse võtmise otsustamise kui ka menetlemise juurde, kuivõrd riigikohtu kodukorra järgi määrab tsiviilkolleegiumi esimees juhuslikkuse põhimõttest lähtuvalt minimaalselt kolm kohtunikku, kes otsustavad asja menetlussevõtmise ja samuti minimaalselt kolm kohtunikku, kes hakkavad asja menetlema.

Äripäev küsis Malle Seppikult ettevaatavalt, kas ta taandaks end, kui ta satuks riigikohtu kohtunikuna Autorollo kaasust menetlema, kuna tunneb Keit Pentus-Rosimannust ja Rain Rosimannust perekondlikult.

„Praeguseks ei ole kõnealune kassatsioonkaebus riigikohtusse jõudnud, mistõttu ei ole põhjust spekuleerida selle üle, kes või kas peaks asja lahendamisest taanduma,“ vahendas riigikohtu pressiesindaja Äripäevale Malle Seppiku kommentaari.

Kohtust lisati, et kui kaebus esitatakse, lahendatakse kohtu koosseisu määramise ja asja lahendamisest võimaliku taandumise küsimus vastavalt tsiviilkohtumenetluse seadustikus ja kohtu kodukorras sätestatule.

Loe pikemalt Äripäevast!