Yves van der Straateni sõnul on OICA valmis pakkuma Eesti riigile omapoolset abi. „OICA-l on kaks prioriteeti - keskkond ja liiklusohutus. Viimastel aastatel on autotootjad panustanud palju tehnoloogia ohutusse, kuid koostöös valitsustega saaksime astuda ka veel järgmise sammu üldise liiklusohutuse parandamiseks,” märkis Straaten.

„OICA konkreetseks panuseks Eestis saab järgmise aasta aprillis toimuva Motorexi keskendumine liiklusohutuse teemale, mille raames leppisime täna kokku koostööpunktid nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kui Tallinna linnavalitsusega,” lausus Straaten.

Lisaks arutas Y. van der Straaten kohtumisel majandusministeeriumi abiminister Siim-Valmar Kiisleriga Eesti ettevõtete allhankevõimalusi autotootjatele ning autotootjate poolseid tegevusi CO2 saaste vähendamiseks.

OICA on ainus rahvusvahelisi autotootjaid ühendav organisatsioon maailmas. 1919. aastal Pariisis asutatud OICA liikmeskonda kuulub kokku 43 rahvuslikku kaubandusorganisatsiooni. Organisatsioon omab täieõiguslikku esindajat ÜRO juures ning on nõuandjaks nii seadusandjatele kui täitevvõimu esindajatele eri riikides.