Pikkade traditsioonidega Tarmeko mööblitootmishoonete asemele Tartu kesklinnas rajatud keskuse ehitus läheb maksma 75 miljonit krooni. Mööblimaja ja Jõekaare elurajooni valmimine  muudavad  jõeäärse ala atraktiivsemaks nii Tartu linnaelanikele kui selle külalistele.  Hoone arhitekt on Kaido Kepp ja ehitajaks Lõuna- Eesti suurim ehitusfirma AS Linnaehitus. Tarmeko KV OÜ juhi Jaak Niguli sõnul teeb hoone omapäraseks tänapäeva kaubanduskeskustest erinev planeering – kõik poed asuvad ühel korrusel, et tekkib hea ülevaade ja, et on mugav liikuda. Hoone sisearhitektuuris on säilitatud tööstusarhitektuuri huvitavamad lahendused –  erinevad katuseaknad, betoonkonstruktsioonid, ajaloolised valgustid. Mööblimaja ees asub tasuta parkla 250 autole.


Esmakordselt Eestis on Tartu Mööblimajas müügil ESPRIT aksessuaarid, lambid, vaibad; NELO, ARCAMITA, MUURAME ja MARIE’S CORNER, KARE DESIGN mööbel; LAGENS by DUX voodid; MARKSLÖJD ja HESTRAL lambid on vaid väike osa uutest kaubamärkidest..


Kõige suurem müügipind kuulub tuntud Soome mööbliketile Masku. Lisaks hakkavad kaubamajas oma tooteid pakkuma täispuitmööbli ja puitmänguasjadega kauplev Pesapuu, mööblipoed Sisutus5, uus sisustuskaupade ja mööblipoekett SISU ja Tarmeko Pehmemööbel OÜ, mööblitootmisega tegelev OÜ Placeholder, OÜ Mööblifurnituur, mööblisalongid Comfort ja Classic Style, vannitoa sisutust pakuvad Coral  ning Toodab Oü; kodutehnikakauplus Expert, valgustite ja elektritarvikutega tegelev Vigente OÜ ning tekstiili- ja õmblustooteid müüv Dreamland Home. Toitlustust hakkab pakkuma Black Pepper Grill. Tartu Mööblimaja on avatud seistse päeva nädalas.


Lisainfo


Tartu Mööblimaja asub Sõbra 56 arendatavas ärikvartalis, omanikuks Tarmeko KV osaühing. Sõbra 56 kvartali kompleksi kuulub lisaks Tartu Mööblimajale Tarmeko Büroohoone (4500 m2), mis kapitaalselt  renoveeriti ja avati aprillis 2008. Büroohoone rentnikeks on: EAS, PRIA registrite osakond, Sonagre Sisustussalong,  Ilusalongid Merilin ja Green Holiday,  PC Expert arvutisalong ja hooldus,  FIFAA,  AS Tallink Grupp (Tallink ja Silja Line kõnekeskus), Codewiser (IT – teenused) jpt. Büroohoones on töökoht ~400 töötajale.


2008 aasta lõpuks renoveeritakse ka Tarmeko KV kontorihoone, kus lisaks Tarmeko KV-le omavad juba hetkel bürood Henkel Balti OÜ ja BCS Infra.


Klientide teenindamiseks kuuluvad Sõbra tänava kvartalisse Sõbra Selver, Nigul&Orn Hambaravi, Apteek+, Lillekauplus, Ungari köök, SEB ja Hansapanga sularahaautomaadid.