Pressikonverentsil osalevad Tallinna linnapea Edgar Savisaar ja abilinnapea Jaanus Mutli, põhiteemadena tutvustatakse Tallinna teist lisaeelarvet, mille mahuks on kavandatud 59 miljonit krooni ja Lasnamäe Tööstuspargi arengut.


Tööstuspargi esimeses etapis müüdi või on hoonestusõigusega koormatud kõik tööstuspargi territooriumil asuvast 18 tootmis- ja ärimaa funktsiooniga kinnistust, kus on tegevust alustanud juba seitse ettevõtet ning mis annavad praegu tööd 1100 inimesele. Teises etapis on loodud kuus kinnistut ning hinnanguliselt luuakse 300-500 uut töökohta.


Üks tuntumaid Lasnamäe tööstusparki kolinud ettevõtteid on AS Baltika. Lisaks AS Baltikale on Lasnamäe tööstuspargis näiteks AS Tallinna Farmaatsiatehas, AS Otto Bock Estonia, OÜ Logistika + ja Tallinna Elektrotehnikatehas.


Lasnamäe Tööstuspargi otsustas Tallinna linnavolikogu asutada 2004. aasta kevadel. Äriühingu põhiülesanne on Lasnamäe tööstuspargi infrastruktuuri rajamine ja kruntide võõrandamine tootmis- ja äriettevõtetele. Kinnistute müügist ja kinnistutele hoonestusõiguse seadmisest saadud rahaga finantseerib Lasnamäe Tööstuspark tööstuspargi infrastruktuuri rajamist.


Lasnamäe Tööstuspargi teise etapi avavad Tallinna linnapea Edgar Savisaar, abilinnapea Jaanus Mutli ja Lasnamäe Tööstuspargi juhataja Rein Pinn.