„Transrasvhapete määramise proovid võeti Balbiino  vanillijäätisest, mille tooraineks on kasutatud taimerasva,” ütles analüüsid teostanud keemik
Sirje Kuusik
. Tema sõnul on 100 grammis Balbiino jäätises transrasvhappeid 0,1grammi. „Toodet nimetatakse transrasvhappe vabaks, kui selle sisaldus 100 grammis tootes on alla ühe grammi. Balbiino toodete puhul oli transrasvhapete sisaldus sellest normist kümme korda väiksem,“ rääkis Kuusik.


Balbiino juhataja Riho Niilsi sõnul telliti uuringud kuna viimasel ajal on räägitakse palju taimsetes rasvades sisalduvate transrasvhapete kahjulikkusest. „Tootjaid on süüdistatud lausa toidu mürgitamises ja seega otsustasime tellida analüüsid. Soovime, et tarbijad ei laseks ennast eksitada ajakirjanduses kõlanud arvamustest ning kinnitame, et Balbiino jäätised on valmistatud puhtast ja kvaliteetsest toorainest ning ei ohusta kellegi tervist,” rääkis Niils.

Balbiino on Eesti kapitalil põhinev ettevõte, millel on Eesti jäätiseturul 40%-line turuosa. Balbiino 2006. aasta käive oli 335 miljonit krooni.