“Viimaseks oluliseks sammuks ekspordiks vajaliku eurotunnustuse saamisel oli kindlasti juulis avatud ja 65 miljonit krooni maksnud Balti riikide suurim külmlogistikakeskus, mille käigus modifitseerisime ja laiendasime ka oma jäätisetootmist, “ lausus AS Balbiino juhataja Riho Niils. “Tunnustus avab meile uued eksportturud Euroopa Liidus, mis loob omakorda kogu ettevõttele uue arengupotentsiaali.”

Niisiis on Eesti kapitalil põhineval ja kohalikku toorainet kasutaval Balbiinol õigus eksportida oma jäätisetooteid kõikidesse Euroopa Liidu maadesse, edastas firma Delfile.

“Meie käesoleva aasta käive on võrreldes möödunud aasta kümne kuuga kasvanud ligi 20 protsenti. Ettevõtte tootmismahust moodustas jäätise eksport 25 protsenti, mis on Balti riikide teiste tootjatega võrreldes kõige suurem, “ selgitas AS Balbiino turundusjuht Teet Anier. “Seoses eurotunnustusega, näeme oma uute potentsiaalsete eksporditurgudena näiteks Saksamaad ja miks mitte ka Skandinaavia regiooni.”

Balbiino populaarseimad jäätised on topsijäätised. Möödunud aastal müüs Balbiino topsijäätist kokku 20 miljonit tükki. Näiteks šokolaaditükkidega jäätist “Šokolaadi TOPs” müüdi möödunud aastal 3,2 miljonit tükki, millega jäätis oli Balbiino müüduim toode. Teistest jäätistest müüdi “RAKSi” 1,1 miljonit tükki ja mahlajäätist “LIMBO” 1 miljon tükki. 2002. aastal tootis Balbiino 3802 tonni jäätist.

Balbiino käibest ligi 50% moodustab sügavkülmutatud toodete hulgimüük, millest 34% on lihatooted, 20% pelmeenid jms, 18% kalatooted, 16% juurviljad (külmutatud juurviljade koguturust on Balbiino käes 60% — Härmavili, Hortex, Dujardin), 9% friikartulid. Friikartulite koguturust on Balbiino käes 45%.

Ettevõttel on Eesti jäätiseturul 40%-line turuosa. Koostöös partneritega on turuosa Lätis 10%, Balbiino müüb toodangut ka Leedu turule.