BaltCap Private Equity Fund II (BPEF II) omandab läbi talle kuuluva valdusfirma 72% osaluse Qvalitases. Ülejäänud 28% kuulub ettevõtte juhtkonnale. Valdusfirma investoriks on lisaks fondile Unimed Grupi juhatuse esimees Erki Mölder, teatas BaltCap ajakirjandusele.

Qvalitas on 1996. aastal loodud ettevõte, mis pakub töötervishoiu, üld- ja eriarstiabi teenuseid Eesti suuremates linnades ning mobiilset teenust tervisebussiga. Ettevõte on peamiselt tuntud kvaliteetse töötervishoiuteenuse pakkujana. Qvalitase klientideks on paljud Eesti suurettevõtted. Eelmisel aastal teostas Qvalitas enam kui 60 000 erinevat tervisekontrolli. Uue omaniku huvi on toetada ettevõtte senist strateegiat ja panustada ka uute tegevusvaldkondade arengusse.

Eelmise aasta novembris teatas BaltCap BPEF II fondi esimesest investeeringust tervishoiusektorisse, omandades enamusosaluse ühes Eesti moodsamas erameditsiinikeskuses Unimed Grupp (varem Dental Invest Estonia). Unimedi ühendatud kliinikute alla kuuluvad ortodontiakeskus, unekeskus, hambakliinik, hambalabor, eriarstide vastuvõtud ja päevakirurgia osakond. Tänase tehingu järgselt saavad Qvalitasest ning Unimed Grupist sõsarettevõtted.

“Töötervishoid on pidevalt arenev valdkond. Inimeste teadlikkus ennetava meditsiini vajalikkusest kasvab ning töötervishoiul on tervisekahjustuste ennetamisel tähtis roll. Meil on väga hea meel, et läbi investeeringu Qvalitasse saame osaleda olulise valdkonna arengus. Qvalitase näol on tegemist väga hästi juhitud ettevõttega, mis on oma valdkonna turuliider,” ütles BaltCapi juhtivpartner Martin Kõdar.

„Teame, et BaltCapil on varasem edukas investeerimiskogemus tervishoiu valdkonnas ja just seetõttu usun, et oleme leidnud hea partneri ettevõtte edasise arenguplaani elluviimiseks. Samuti näeme tulevikus häid koostöövõimalusi Unimed Grupi ettevõtetega,“ lisas alates 2002. aastast Qvalitast juhtinud Tõnu Velt.

Tehing on kavas lõpule viia 2016. aasta suvel, pärast vajaliku loa saamist konkurentsiametilt. Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.