Balti Autoliising alustas autorendi alast tegevust 1997. aastal pakkudes põhiliselt Baltikumi siseturu klientidele renditeenuseid. Hansa Capitali liisinguosakonna juhataja Tiit Niguli selgituse kohaselt said Sixti frantsiisilepingu sõlmimise ajendiks klientide kasvavad vajadused autorendi teenuse järele välisriikides. Sixti kasuks otsustamisel olid määravaks lisaks rahvusvaheliselt laiale tegevuse areaalile firma kiire kasv, innovaatorlus ja paindlikkus, mis sobivad hästi Baltikumi majandusruumi.

Sixt frantsiisidirektor Detlef Krehahni sõnul oli firma laienemise põhjus Baltikumi kiire areng, kuid Eestis toimunud muutused on olnud eriti muljetavaldavad. Sixt näeb Baltikumi eelkõige tulevikuturuna, mille potentsiaal avaneb Euroopa Liiduga ühinemisel.

Detlef Krehahni sõnul on olemas kõik eeldused sujuvaks koostööks, sest Balti Autoliising on oma tegevuses järginud rahvusvaheliselt aktsepteeritavaid norme nii rendipargi kui teeninduse protseduuride osas. Mõlema ettevõtte töökultuur ja klienditeeninduse põhimõtted on väga sarnased.

Sixt on Euroopas suuruselt kolmas-neljas autorendifirma, kuid näiteks Saksamaal ollakse 33 %-se turuosaga esikohal. Firma on kõige kiiremini arenenud autorendi kett Euroopas: viimase viie aasta jooksul on kasv olnud üle 40 %-i. Sixti kontorid asuvad 25. maal Euroopas. Maailmas ollakse kokku esindatud 75. riigis. Firma alustas tegevust 1986. aastal Inglismaal ja Prantsusmaal. Järgmisel aastal sõlmiti esimene frantsiisileping Itaalias. Ettevõtte näeb oma sihtgrupina eelkõige ärikliente. Sixt on tuntud ka omanäolise ja agressiivse turunduskontseptsiooni ja kiire arenguga interneti valdkonnas.