Kavandi koostasid arhitektid Tõnu Laigu ja Tõnu Laanemäe ning insener Targo Kalamees büroost QP Arhitektid. Konsultantidena osalesid töös kinnisvaraanalüütikud Veronika Ilsjan ja Margus Tinno, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Bomba Energy” kavandi kandev idee on Balti jaama tööstuskvartali muutmine Kalamaja, Pelgulinna, Kelmiküla ja vanalinna ühendavaks alaks, kus oleks nii kultuurihooneid, vaba aja paiku, spordisaale kui ka eluhooneid.

Arhitektide Laigu ja Laanemäe sõnul osutus kõige suuremaks pähkliks kvartalit linnajagudega ühendavate teede leidmine. Enne nende paika panemist töö õiget hoogu sisse ei saanud.

Võimalike lahenduste kaalumise käigus tekkis autoritel idee lükata Balti jaamas asuvate linnalähirongide väljumisteed ühele joonele kaugliinide omadega. “Linnalähedaste rongide ootesaalist on niikuinii tehtud kaubanduskeskus ning kaugsõidurongide liiklusgraafik on üsna hõre. Vana jaamahoone ees olevate raudteeperroonide ning rööbaste edasinihutamisel tekiks paraja suurusega linnaväljak,” rääkis Laigu.

Balti jaama ja Telliskivi tänavat ühendava Reisijate tänava äärde on võidutöös kavandatud elumajad. Laigu kinnitusel oli “Bomba Energy” kontseptsiooni lähtepunktiks selekteerida ala vanadest hoonetest välja puhtamad ja väärtuslikumad vormid ning neid uut funktsiooni andes uuesti eksponeerida.