Laagrid on erakordselt töökindlad ja täpsed ning vajalikud seadmetes, kus leidub liikuvaid või pöörlevaid osi – olgu see siis pesumasin või rongi vedur.

BBC müügijuhi Alexei Lorenzi sõnul asutati firma Riias, kuna Ida-Euroopa nišš oli vaba. BBC tooted täitsid selle ning konkureerivad nüüd traditsiooniliste laagritootjatega Tšehhist, Slovakkiast, Sloveeniast ja Poolast. Investorid otsustasid mitte osta ega nüüdisajastada olemasolevat tehast, vaid alustada nullist: kavandati ja ehitati tehas ning laboratoorium, osteti Euroopa, Aasia ja Ameerika moodsaim tööstussisseseade.

„Praegu on BBC noorim ja uusim laagritootja Euroopas – masinad, katsestendid on varustatud tulevikku silmas pidades, nii et need ei vastaks üksnes praegustele tootmisvajadustele, vaid oleks turul ka tulevikus konkurentsivõimelised. Ettevõtte müüginumbrid kasvavad, teisel tegutsemisaastal hakati BBC laagreid paigaldama Kärcheri tuntud kodumasinatesse ning oleme juba oma tooteid müünud enamikus Euroopa riikides,“ ütles müügijuht.

Kiire tarne

Tehas ja laod asuvad Riias, nii et Balti klientidele saab BBC pakkuda kiiret ja odavat tarnet ühe tööpäeva jooksul, mis aitab klientidel vältida seadmerikete tõttu tekkivaid kulukaid tehnilisi tööseisakuid.

Lorenzi sõnul on Balti regioonis äri ajamiseks oluline see, et BBC suurim ja kõige laialdasema tootevalikuga ladu asub Riias. See annab ettevõttele eelise paljude teiste tootjate ees.

BBC toodab erinevate tehniliste parameetritega kuul-, koonus-, silinder-, sfäärilisi laagreid ja sfäärilisi liugelaagreid nii kõigi tööstusharude seadmetele kui ka nende toodetele: autodele, raskeveostele, elektrilistele seadmetele, metallurgiaseadmetele, põllumajanduslikele masinatele, kütuse- ja energiatootmise varustusele, kodumasinatele jne. Ettevõte on uhke, et sel on moodsaim laboratoorium Euroopas, kus arendatakse välja uusi tooteid, toodetakse katsemudeleid ja katsetatakse valmistooteid. Kogu tootmisprotsess, varustus ja laboratoorium on sertifitseeritud vastavalt EL-i nõuetele.

Kogemused ja tulevik

„Laagri kõige tähtsam omadus, mis tagab selle vastupidavuse ja töökindluse, on täpselt toodetud komponendid. BBC laagrid vastavad täpsusklassile 6.

Tootmisprotsess on maksimaalselt automatiseeritud ja toodete suhtes rakendatakse kolmeetapilist juhtimissüsteemi: esiteks hinnatakse võetud töödeldava detaili ja materjali omadusi, siis kontrollitakse tootmisprotsessi jooksul laagrite komponente ning viimaks valmistoodet katsestendil,“ selgitas ekspert.
Lorenzi sõnul on 20% kogenud tipptasemel spetsialistidest kutsutud ettevõttega koostööd tegema erinevate Ida-Euroopa riikide laagritootjate juurest, kuid BBC arendab järjepidevalt oma personali ning rakendab kogemuste edasiandmise süsteemi, mille raames kutsutud spetsialistid juhendavad kaht kohalikku töötajat, kel on potentsiaali tulevikus ise valdkonna ekspertideks saada.

BBC soovib areneda: teise plaanitud etapi jooksul kavatsetakse tehast kaks korda suurendada. Ettevõtte tooted on võitnud Ida-Euroopa riikide usalduse ning nüüd liigutakse enesekindlalt Kesk-Euroopa turule, kus sel on potentsiaali konkureerida ja uusi nišše hõivata.

Kõigis Baltic Bearing Company toodetega seotud küsimustes võtke e-posti lorencs@bbcr.eu teel ühendust müügijuhi Alexei Lorenziga.

Jaga
Kommentaarid