Arenduse esimene etapp – Baltika endise õmblusvabriku ümberehitus büroo- ja ärihooneks, valmib juba 2009. aasta mais, teatas ettevõte.

“Näen Baltika Kvartalit kohana, kus ei käida ainult töö- ja äriasju ajamas, vaid ka jalutamas, sisseoste tegemas, miks mitte disaini- ja moekunstiga tutvumas,“ tutvustas Baltika juhatuse esimees Meelis Milder plaane.

Baltika kvartali asukohaks on Veerenni tänava ja Pärnu mnt vahele jääv piirkond.

Hetkel on töös esimene etapp, mille käigus ehitatakse Veerenni tänavaga külgnev endise Baltika õmblusvabriku hoone ümber 5-korruseliseks ning 10 000 m² suuruse üldpinnaga büroo- ja ärihooneks. Uues hoones võtab suurima pinna enam kui 200 töötajaga Baltika peakontor ning ainulaadne eksperimentaalkauplus.

Ülejäänud pinnad üüritakse välja. Hoonesse on planeeritud toidukoht ning erinevad igapäevased teenused, mis on kättesaadavad ka linnarahvale. Hoone välisilme kujundamisel järgitakse ajaloolise vabrikuhoone varasemat lahendust, mille olulisimaks märksõnaks on suured linnale vaatavad aknad. Esimese etapi maksumuseks kujuneb kuni 160 miljonit krooni.

Arenduse teises etapis plaanitakse täiendava hoone rajamist senise Baltika sisehoovi territooriumile, samuti haljasalade kujundamist. ”Täpsemalt saab selle ajastamisest rääkida siis, kui ehituse esimene etapp on lõppjärgus,” kommenteeris Milder.

Baltika Kvartali arendajaks on Baltika TP, arenduse ja haldusega tegelev tütarettevõte, mis kuulub 100% AS Baltikale. Kvartali ehitustööde peatöövõtjaks on Harju Ehitus, hoonetekomplektsi arhitektuurilahenduse on välja töötanud büroode 3+1 ja Studio 3 arhitektid.

Baltika praegune, Herne tänavaga külgnev ca 2000 m² suurune kontorihoone renditakse samuti välja.