Reedel tegid Baltika juhid väga kehva mängu juures head nägu. “There is no gain without pain,” (pole tulemust ilma valuta) iseloomustas 63 miljoni kroonist aastakahjumit pressikonverentsil ettevõtte nõukogu esimees Miles Burger.

Burgeri sõnul on nüüd kõige hullem seljataga ja algab tulu teenimise ajajärk. Sama juttu rääkis Baltika juhtkond ka aasta tagasi.

“Võib-olla pole meie usalduskrediit suur,” ütles Baltika juht Meelis Milder. “Edasine kava on mitte anda enam lubadusi, vaid hakata andma majandustulemusi.” Milder ütles, et jaekaubandust tagasi tõmmata pole kavas, küll aga hakatakse koondama õmblejaid. Esmalt kaotab töö 50 inimest.

Juurde tuleb ligi 2000 ruutmeetrit kaubanduspinda, seda peamiselt Eestis ja Balti riikides. Baltikal on kokku ligi 70 kauplust Eestis, Balti riikides, Poolas, Ukrainas, Venemaal ja Rootsis.

Uuendusena avaldas Baltika esimese kuu tulemused, milleks oli ligi 40 miljoni kroonine käive. Sellega liigub Baltika samas graafikus mullusega.

Aasta tagasi ütles Milder, et aastaks 2004. on Baltika käive 800 ja kasum üle 45 miljoni krooni. Tänavu on hea, kui Baltika suudab korrata möödunud aastal 2,3%, 497 mln kroonini kasvanud käivet ja kasumlikkuses nulli jõuda.

Milderi ja kogu Baltika juhtkonna suurim mure on, kuidas maksta tagasi Hansapangast võetud 16 miljoni kroonine laen. Panga juhtkonna ettevõte OÜ BMIG peab leidma neli miljonit krooni aastas.

Raha pidi tulema dividendidest. Viimase aasta kahjum sõi ära aga kogu Baltika jaotamata kasumi. Praegu jaksavad Baltika juhid tagasi maksta ainult intressi, miljon aastas.

Hansapank on võtnud Baltika suhtes väga ettevaatliku positsiooni. “Kahjuks peab tõdema, et Baltika üllatas tõsiselt ebameeldivalt,” ütles panga analüütik Urmas Riiel. “Täiendavad ja erakorralised kahjumid on nii suured, et peame tõsiselt järele mõtlema, kuidas edasi toimida,” lisas ta.