Baltika teatel vähenes kahjum kolmandas kvartalis ning seda tänu headele müügitulemustele.

Kolmanda kvartali negatiivsele lõpptulemusele avaldas mõju erakordselt kuum juuli ning august kõigil viiel Baltika jaeturul, mis tingis jätkuva hooajalõpu varude odavama realiseerimise eesmärgiga alustada sügishooaega madalama ja kvaliteetsema varude tasemega, seisab ettevõtte teates.

Kolmandas kvartalis kasvas firma käive 11,3 protsenti, kvartali konsolideeritud netokäive oli 144,27 miljonit krooni. Üheksa kuu käive oli 365,24 miljonit krooni.

“Tänu tugevale jaemüügile kujunes kolmas kvartal selle aasta siiani parimaks,” ütles Baltika juhatuse esimees Meelis Milder.

Jaekaubanduskäive kasvas kolmandas kvartalis eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 57%, ulatudes 81,9 miljoni kroonini. Eelmise kolmanda kvartali jaekäive oli 52,02 miljonit krooni. 9 kuu jaekäibe osakaal kogukäibest moodustas 62% (kokku 226,5 miljonit krooni), eelmisel aastal samal perioodil oli see 47% (171,17 miljonit krooni).

Kolmanda kvartali omatoodangu hulgimüügikäive, millest 55% moodustasid CHRi, Evermeni ja Baltmani brändi toodete müük, oli kokku 47,28 miljonit krooni, mis oli 11,55 miljoni krooni võrra väiksem kui eelmisel aastal, samas on teise poolaasta kinnitatud hulgimüügilepingute maht suurem kui esimesel poolaastal.

Kontsernis töötas septembri lõpu seisuga 1778 inimest, sellest jaekaubanduses 417 inimest ja tootmises 1078 inimest.