Osapoolte teatel hakkab sõlmitud strateegilise partnerlusleppe järgi Aon Baltic kasutama IIZI Services’ poolt väljatöötatud kaasaegseid IT-süsteeme kogu Baltikumis ning IIZI Services toetab Aon’it Leedus jaekindlustustoodete turunduskanalite väljaarendamisel.

Kindlustusmaaklerlusega tegelevad IIZI Brokers ja Aon Baltic üksused jäävad endiselt konkureerivateks kindlustusmaaklerettevõteteks nii Eestis kui ka Lätis, vahendasid ettevõtted.

Aon Eesti tegevjuhi Kaido Konsapi sõnul tegeles Aon Eestis seni kahel suunal – Eesti suurfirmade kindlustuse- ning riskijuhtimisalase nõustamise ning läbi partnerite ka jaeklientidele kindlustuse pakkumisega.

"Oleme Eestis korporatiivklientide nõustamise sektoris juhtpositsioonil ja tehing ei muuda selles osas midagi. IIZI võtab Eestis üle jaeklientide osa," ütles Konsap ja lisas, et klientidele see olulisi muudatusi ei too.

"Aonil on Leedus ka jaeklientide segmendis suurim turuosa ning meie brändituntus ja rahaline võimekus koos IIZI Services’ poolt väljatöötatud IT-lahenduse ning Eesti kogemusega aitavad edaspidi Leedus ühiselt paremini turuosa võita," selgitas Konsap ühinemisstrateegiat.

"Iseseisva maaklertegevuse lõpetamine Leedus võimaldab IIZI-l keskenduda Eesti, Läti ja Soome turgude arendamisele“, ütles IIZI Brokers’i tegevjuht Igor Fedotov. „Leedus asuvate rahvusvaheliste klientide teenindamine toimub edaspidi koostöös Aon’iga".

IIZI Services tegevjuhi Risto Rossari sõnul tekib kahe turuliidri väärtuspakkumiste ühendamisel sünergia ning sõlmitud lepe näitab ka IIZI Group’i poolt aasta tagasi astutud sammu õigsust eraldada kaks tegevusharu – IT-lahendused ja müügikanalite haldusteenused ning kindlustusmaaklerlus. “Tihe koostöö Aon’iga tõestab kogu kindlustusturule, et IT-lahendustega tegelev IIZI Services on IIZI Brokers maaklerfirmast eraldunud ja täiesti iseseisev firma.”

"Võttes arvesse kaasaegse kindlustusturu keerukust ja pidevat arengut, sõltub firma edukus suuresti tema suutlikkusest tõhustada IT lahendusi, mis omakorda võimaldab pakkuda klientidele paremaid teenuseid," ütles Aon Balticu tegevjuht Giedrius Kazlauskas.

"Partnerlusest IIZI Services’ga võidavad Aon’i kliendid. See mitte ainult ei tugevda edaspidi Aoni juhtpositsiooni Baltikumis korporatiivsegmendis, vaid ka tavatarbijatele pakutavate teenuste osas, muutes Aoni kindlustusmaaklerteenuse kättesaadavaks paljudele üksikisikutele ja väikeettevõtetele," lisas Kazlauskas.

Ettevõtete omandamise täpsemaid tingimusi ei avalikustata. Tehingud ei avalda olulist mõju kummagi äriühingu finantsaruannetele.