OICA (Rahvusvaheline Mootorsõidukitootjate Assotsiatsioon) esindaja Eestis Urmas Põld märkis, et praeguse kava kohaselt hakkaks autonäitus kandma nime Baltic International Motor Show ning selle toimumise aeg nihkuks aprilli teise poolde.

Kuigi Balti riigid on Euroopa automüügituru suurust arvestades väikesed tegijad, on Põllu kinnitusel Euroopa mastaabis tegu siiski täiesti uue nähtusega. “Euroopas loetakse seda ajalooliseks otsuseks, et mitu riiki lepivad autonäituse korraldamises niimoodi kokku,” tõdes ta, rõõmustades, et rohelist tuld näitasid just autotootjad.

Põllu sõnul tähendab senisest suurema autonäituse korraldamine vajadust ka umbes kaks korda avarama näitusepinna järele. “Probleemi ei tohiks tekkida, Eesti Näitused on asjast teadlik ning töö lahenduste leidmiseks käib.”

Algab Motorex

Samas peaks suurem autonäitus langetama Põllu hinnangul ka ürituse piletihinda. “Tendents peaks olema selline, et üritus on varasemast suurem ja parem ning piletihind mõnevõrra langeb.”

Kuigi suurt autonäitust näeb Eestis pärast 2008. aastat igal kolmandal aastal, usub Põld, et ka kohalik Motorex jääb püsima. Tõsi – väiksemas mahus ning pigem seda valdkonda propageeriva ning hariva üritusena.

Täna algab Eesti Näituste messikeskuses Motorex 05, kus osaleb 70 autokaubanduse ettevõtet ning lisaks kümmekond muud firmat ja organisatsiooni.