Baltikumi lõikes on oma palgaga enim rahul IT ja värbamise valdkonnas töötavad inimesed, kellest umbes kolmandik peab neile makstavat tasu õiglaseks. Seevastu korrakaitse- ja päästeteenistuse valdkonnas ei ole oma palgaga rahul 98 protsenti lätlastest, 90 protsenti leedulastest ja 87 protsenti eestlastest.

Vähem kui üks protsent kõigist vastajatest igas riigis ütles, et saab oma panuse eest liiga kõrget palka.

„Erinevates Balti riikides on valdkondades küll erinevad palgaga rahulolu protsendid, kuid üldjoontes on suurim rahulolu ja suurimad mured ikkagi kõigis riikides samades sektorites,“ kommenteeris uuringu tulemusi CV-Online’i turundusjuht Heikko Gross.

Eestis leiab ligi 80 protsenti töötajatest, et neile makstav töötasu on nende panuse eest liiga väike, pisut üle 20 protsendi hinnangul on makstav tasu ja tööpanus tasakaalus ning 0,3 protsenti leiab, et makstav tasu on nende panuse eest liiga suur.

Eestis vastas 36 protsenti tippjuhtidest, 27 protsenti keskastmejuhtidest ja 26 protsenti müügiesindajatest, et nende töötasu ja panus on kooskõlas. Samamoodi arvab aga vaid 13 protsenti lihttöölistest, 14 protsenti klienditeenindajatest ja 15 protsenti oskustöölistest.

Positsioon Makstav tasu on minu panuse eest liiga väike Minu panuse ja tasu suhe on paigas Makstav tasu on minu panuse eest liiga suur
Lihttööline 86,6% 12,6% 0,8%
Klienditeenindaja 86,5% 13,5% 0,0%
Oskustööline 85,3% 14,6% 0,1%
Spetsialist 79,3% 20,4% 0,3%