Üleeile tõi Eesti Energia tütarettevõte Televõrk turule oma CDMA tehnoloogial põhineva teenuse Kõu, mille lansseerimiskampaanias tekitas küsitavusi ettevõtte seostamine mustade toonekurgede pesapaiga jälgimissüsteemiga.

Nüüd on Televõrk oma teenuse koduleheküljele  www.kou.ee üles riputanud tabeli, kus ettevõte esitab vale ning eksitavat informatsiooni teiste internetitehnoloogiate kohta.

Nimetatud kodulehel väidab Televõrk, et WiMAXi tehnoloogial puudub mobiilsus ning tegemist on fikseeritud asukohaga traadita internetiühendusega. Tegelikkuses võimaldab WiMAX mobiilsust juba ammu ning Eestis pakub WiMAXi tehnoloogial põhinevat mobiilset traadita Internetti üle aasta ka internetiteenuste ettevõte Baltmax.

Klient saab WiMAXi ühe päevaga

Samuti on väär Televõrgu väide, et WiMAXiga liitumise järjekord on pikk ning võtab aega nädalaid. Tegelikkuses saab klient pärast Baltmaxile sooviavalduse edastamist internetiühenduse hiljemalt järgneval tööpäeval. Koju Interneti saamiseks piisab ilma puurimise ja kaabeldamiseta paigaldatavast väikesest lauamodemist või mobiilse paketi puhul viieminutilisest seadme installeerimisest sülearvutisse.

Erinevalt Televõrgu poolt väidetust ei eelda WiMAXi tehnoloogia otsenähtavust kasutaja ja masti vahel. WiMAX tehnoloogial põhineval ühendusel on olenevalt standardist samuti peegeldamis- ja läbitungimisvõime.

Hinnad võetud laest?

Äärmiselt eksitav on Televõrgu kodulehel toodud hinnavõrdlus. Televõrk väidab, et WiMAXi modemi väljaostuhind algab 6000 kroonist ja rent 150 kroonist. Baltmaxi modemi ostmiseks tuleb välja käia 2890 krooni ning rentida saab modemit 125 krooni eest kuus. Baltmaxi võrguga liitumine on aga täiesti tasuta, mitte kuni 2000 krooni, nagu Televõrk väidab.

Ei oska öelda, kas valeinfo sattumine Televõrgu kodulehele tuleneb ettevõtte turundustöötaja teadmatusest või uue teenuse lansseerimisega kiirustamisest. Igal juhul ootaks Televõrgult veebilehel oleva tabeli vastavusseviimist tegelikkusega ning oma edaspidises kommunikatsioonis aususest ja korrektsest infost lähtumist.