See parandaks USA ettevõtete konkurentsivõimet maailmas, aitaks vähendada aja raiskamist maksude vältimiste manöövritele ja laseks USA ettevõtete välismaal hoitavaid triljoneid dollareid soodsamalt kodumaale tuua.

Trump lubas valimiskampaania ajal, et ettevõtete tulumaks tuleb langetada 35 protsendilt 15 protsendile. Barronsi arvates oleks see liiga järsk maksumäära langetus ja selle võiks langetada 22 protsendile, mis oleks maksulaekumisele neutraalse mõjuga.

Praegu on levinud maksude vältimine sedasi, et Kanada või Iirimaa ettevõte ostab USA ettevõtte. Nendes riikides on kõrgeimad ettevõtete maksumäärad vastavalt 12,5 protsenti ja 26,7 protsenti. USAs teenitud kasum maksustatakse jätkuvalt USA maksumääraga, kuid välismaal teenitud kasum maksustataks madalama maksumääraga. Teine võimalus on välismaal teenitud kasum jätta välismaale.

USAs lisandub föderaalsele ettevõtete 35 protsendisele tulumaksmäärale neli protsendipunktine osariikide või kohalike omavalitsuste kehtestatud ettevõtete tulumaksumäär. Kokku on USA ettevõtete tulumaksumäär 39 protsenti. Saksamaal on ettevõtete tulumaksumäär 30,2 protsenti, Jaapanis 30 protsenti, Ühendkuningriigis 20 protsenti ja Taanis 22 protsenti.

Barronsi ettepanekul langeks USA ettevõtete tulumaks föderaalse tulumaksu näol 22 protsendile, millele lisanduks osariikide ja kohalike omavalitsuste nelja protsendipunktine tulumaksumäär, mis teeks USA kogutulumaksumääraks ettevõtetele 26 protsenti. Selline maksutase ei sööks maksutulu, kuid elavdaks majandust.