Laenulepingule eelnes kuu aega tagasi Saksa ehitus- ning aiakaupade keti Bauhaus keskuse avamine Tallinnas. 19 500 m² suurune kauplus Lasnamäel on esimene Bauhausi pood Baltikumis ning ühtlasi suurim ehitus- ja kodutarvete kauplus Eestis.


„Oberschneider ja Satnam Europe on Swedbank'i kauaaegsed äripartnerid ning me oleme rõõmuga valmis häid suhteid jätkama. Uue Bauhausi kaupluse finantseerimine näitab, et kui on usaldus partnerite vahel ja hea äriidee, on pangad valmis uusi projekte finantseerima,“ rääkis Swedbanki kinnisvaraosakonna juht Ero Viik.


Ettevõttele kuulub kuus esmaklassilise asukohaga kaubanduskeskust kesklinnas ja magalarajoonides kogupinnaga 75 000 m² ja väärtusega üle 100 miljoni euro. Hüpermarketite ankurrentnikeks on suured kodumaised ja Skandinaavia jaemüügiketid nagu Rimi, Prisma ja Selver.


Satnam arendab kinnisvaraprojekte lisaks Balti riikidele veel Mandri-Euroopas, Suurbritannias ja Lõuna-Aafrikas, ettevõtte juht Eestis on Ruben Gornischeff.


Oberschneider on kinnisvaraarendusega Baltikumis tegelenud juba 17 aastat, mil ta on rajanud ja müünud viie tärni hotellide keti, äripindu ja korterelamuid. Rohkem kui 350 maakleriga viies Euroopa riigis tegutseva maaklerfirma Ober-Hausi Kinnisvara müüs Oberschneider 2007. aastal Soome investoritele.