“Restruktureerimise otsus sündis raskelt,” tunnistas Bauhof Group ASi tegevjuht Mart Vau.

“Otsus on seda valusam, et Bauhof on tänaseks investeerinud Leetu laienemisse ühtekokku 19 miljonit eurot, mis on ligi 2 korda rohkem kui buumiaja tipus 2007. aastal kavandatud 10 miljonit eurot,“ lisas ta.

UAB Bauhof LT tegevjuhi Patricijus Rauktyse sõnul ei ole praegu näha, et Leedu majandusseis taastuks piisava kiirusega ning juhid ja omanikud otsustasid, et jätkamine Leedu viie kauplusega ja olemasoleva ärimudeliga ei ole jätkusuutlik. „Omanikud ei ole täiendava kahjumi kandmiseks valmis,“ ütles Rauktys.

Järgnevate nädalate jooksul töötatakse välja uus äriplaan ja püütakse kõigi hankijatega kokkuleppele jõuda, et vältida Leedu Bauhofi pankrotti, kuna sellega kaotaks kõik osapooled veelgi rohkem. “Teeme pakkumised ka töötajatele ja rendileandjatele, kellega on ettevõttel pikaajalised lepingud. Loodame, et nende sammudega õnnestub pankrotistsenaariumit vältida,” rääkis Rauktys.

Eestis jätkab Bauhof aga laienemist, veel sellel aastal avame uue kaupluse Mustika keskuses.

“Senine Leedu investeeringusumma on eelnevate aastate jooksul kogu ulatuses maha kantud ning Eesti majandustulemusi Leedu tütarettevõtte kahjum ja restruktureerimine ei mõjuta. Sellel aastal teeme eeldatavalt mullusest parema tulemuse nii käibelt kui ka ärikasumilt,” selgitas Vau.

Bauhof on Eestis suurima turuosaga ehitusmaterjalide ja aiakaupade müüja. Ettevõte plaanib lähiaastatel avada 5-7 uut kauplust. Bauhof Group AS-i 2012. aasta käive Eestis kasvas 10% võrra 74,6 miljoni euroni ning ärikasum oli 3,5 miljonit eurot. Bauhofil on Eestis 12 kauplust, ettevõttes töötab üle 450 inimese.