“Kavatseme otsused kindlasti Tallinna halduskohtus vaidlustada,” sõnas Õllesummerit korraldava OÜ Meediaekspress ja BDG esindaja, advokaadibüroo Gilmstead Straus & Partners vandeadvokaat Priit Lätt. Tallinna halduskohtusse kavatsetakse pöörduda selle aasta jooksul.

“Otsus enam makstud käibemaksu mitte tagastada ei ole meie advokaadibüroo maksuekspertide hinnangul seadustega kooskõlas ega õiglane,” ütles Lätt.

Algne otsus esitada maksu- ja tolliametile taotlus viimase kolme aasta jooksul enam makstud käibemaksu tagastamise kohta sündis kontserdikorraldajatel pärast riigikohtu 26. septembri otsust. Siis tehti teatavaks, et etendusi ja kontserte korraldavaid isikuid tuleb kohelda võrdselt, kohaldades kõigile viieprotsendilist käibemaksumäära. Senini oli aga osa korraldajaid kohustatud tasuma 18-protsendilist käibemaksu.

Nii BDG juhatuse liige Priit Rebane kui ka Õllesummeri korraldaja Marje Hansar on varem öelnud, et tagasi nõutavad summad, millest jutt käib, ulatuvad mitmetesse miljonitesse kroonidesse.  Muusikaärimees ja kontserdikorraldaja Lauri Laubre kinnitas, et ka tema advokaadid on maksu- ja tolliametile saatnud taotluse viimase kolme aasta jooksul riigile enam makstud käibemaksusumma tagastamise kohta.

Ta ei olnud eilse seisuga veel vastust saanud.