Meelelahutusfirma Baltic Development Group (BDG) on oma järgmise aasta investeeringute plaani kirjutanud vahepeal varjusurma vajunud uue multi-plekskino rajamise Tallinnasse.

“Nii see tõepoolest on, kuid me oleme vastu võtnud otsuse seda teemat mitte enne kommenteerida, kui kopp on maasse löödud ning ehitus alanud,” ütles BDG juhatuse esimees Peeter Rebane.

Tema hinnangul tulevad uues kinokompleksis piletihinnad kindlasti odavamad kui Coca-Cola Plazas. “Praegused kinopiletite hinnad Tallinnas on selgelt liiga kõrged,” tõdes Rebane.

Kinode Kosmos ning Coca-Cola Plaza omaniku MPDE levijuhi Lauri Kaare sõnul ei tea ta, millises järgus konkurendi kinoprojekt on. Tema hinnangul on aga praegused hinnad klientidele taskukohased. “Seda, et piletihinnad liialt kõrged pole näitab kasvõi külastajate suur arv,” märkis ta. Kaare sõnul jäävad näiteks Coca-Cola Plazas piletite hinnad tavaliselt 40 kuni 150 krooni vahele.

Kristiine Keskuse juhataja Allan Remmelkoor märkis, et algselt oli kavas uus kobarkino rajada Kristiine Keskusesse.

“Meil on endiselt olemas BDG-ga selles osas kontaktid, kuid praeguste plaanide kohaselt Kristiine Keskuse laiendamise esimeses etapis kinoprojekt ei kajastu,” sõnas Remmelkoor. “Asi siiski susiseb – kobarkino võimaliku asukoha osas on kaalutud ka teisi objekte, kuid midagi kindlat pole otsustatud,” lisas ta.

Juhul, kui kino oleks plaanis valmis ehitada järgmise aasta jooksul, peaks Remmelkoori sõnul ehitusega alustama võimalikult vara järgmise aasta alguses. Samas ei osanud kaubanduskeskuse juht öelda, millised võiksid olla kinokompleksi näitajad arvudes. “Hind ning kõik muu oleneb kohast, krundist ning arhitektuurilistest lahendustest,” märkis Remmelkoor.

2000. aasta keskel tutvustas BDG esmakordselt oma kobarkinode projekti, mis nägi ette kinode ehitamise Eestisse, Lätti ja Leetu. Projekti kogumaksumuseks arvestati siis üle 300 miljoni krooni.

Tallinna säästva arengu ja planeerimise ametist öeldi Päevalehele, et suurkino projektist pole vähemalt seniajani midagi kuulda olnud.