USA Stoneridge Group'i kuuluv Berifors Eesti AS alustas tootmist Eestis 1999. aasta aprillis ning võrreldes toonase 12 töötajaga on ettevõte pidevalt laienenud, ütles BNS-ile Berifors Eesti juhataja Sten Mogard.

Mogardi sõnul on ettevõte praeguseks koos töötajate arvu kasvatamisega 50 inimeseni kahekordistanud ka Tallinnas Saeveski tänaval paiknevat tootmispinda ning olemasolev võimsus on piisav selleks, et suurendada töötajaskonda tänavu 100 inimeseni.

"Seni oleme laienenud samm-sammult ning jätkame sama taktikat ka edaspidi," lausus Mogard. "Senikaua, kui meie toodang on kvaliteetne, suudame jätkata laienemist ka järgmisel kahel-kolmel aastal."

Jätkuva laienemise üheks põhjuseks on Mogardi sõnul uute tellimuste saamine ettevõtte põhiklientidelt, kelle hulka kuuluvad tuntud auto- ja traktoritootjad Volvo, Case New Holland, Deutz-Fahr ja Plaxton.

Mogardi kinnitusel ei tähenda tootmisvõimsuse laiendamine Eestis Berifors Eesti emafirma Stoneridge Electronicsi teistele üksustele küll tööjõu vähendamist, kuid samas ei plaani Stoneridge oma teisi Euroopa tehaseid ka laiendada.

Mullu alustas Berifors Eesti tootmiseks vajalike materjalide ostmisega ka Eestist ning Eesti tootjad konkureerivad toormaterjali tarnimisel võrdselt välismaiste firmadega, lausus Mogard.

"Kohalikud firmad, kellega suhtleme, on teinud väga head tööd ning nad on hakanud oma toodangut tarnima ka meie Rootsi ja Ðotimaa tehastele," märkis ta.

Mullu saavutas Berifors Eesti Mogardi sõnul 43 miljoni Rootsi kroonise ehk üle 76 miljoni Eesti kroonise käibe. Tänavuseks käibenumbriks prognoosib ettevõte 65-70 miljonit krooni ehk 115-124 miljonit Eesti krooni.

Stoneridge Group'i kogukäive oli 2000. aastal 667,2 miljonit USA dollarit ning kasum 32,7 miljonit dollarit.