Panga üheksa kuu kasum kahanes vaid kümnendiku, ulatudes 117,9 miljoni kroonini.

BIGBANK-i bilansimaht kasvas kolmandas kvartalis 246,3 miljoni krooni võrra, ulatudes kvartali lõpuks 2,9 miljardi kroonini, teatas pank börsile.

Laenuportfell moodustas kvartalilõpu seisuga 81,1% bilansimahust, kasvades kvartali jooksul 7,6 protsenti.

Kolmanda kvartali kasumit mõjutas enim konservatiivsete ja täiendavate Läti makrokeskkonnas toimuvate muutustega seotud provisjonide moodustamine.

BIGBANK-i tähtajaliste hoiuste maht kasvas kolmandas kvartalis 37,1 protsenti ja ulatus kvartali lõpuks 567,4 miljoni kroonini.

Panga laenuportfell kasvas kõige rohkem Leedus, kus panga filiaal tegutseb alates 2007. aasta kolmandast kvartalist ja turuosa kasvupotentsiaal on suurim. Leedus kasvas laenuportfell III kvartali jooksul 46,5 protsenti, ulatudes 189,7 miljoni kroonini.

Klientide maksekäitumises ei toimunud kvartali jooksul olulisi muutusi. Üle 90 päeva võlgnevuses olevate klientide osakaal kogu laenuportfellist on küll kasvanud, kuid panga hinnangul peegeldab kasv tavapärast proportsionaalset osa 2007. aasta kõrgest laenumüügi tasemest.

Osakaalu mõjutab ka 2008. aasta oluliselt madalam laenumüügi tase. Positiivse tendentsina on lühiajaliste makseviivituste osakaal on oluliselt vähenenud.
Eestis kaubamärgi BIGBANK alla tegutsev Balti Investeeringute Grupi Pank AS on Eesti kapitalil põhinev spetsialiseerunud krediidiasutus, millel on filiaalid Lätis ja Leedus ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Soomes.
BIGBANK annab tööd kokku ligi 500 inimesele, pangal on Baltimaades kokku 45 esindust. Eestis ja Lätis on panga teenused kättesaadavad ka postkontorites üle terve riigi.
BIGBANK-i võlakirjad on noteeritud Tallinna ja Stockholmi börsil.