Krüptorahadesse panustajad kardavad, et regulaatorid hakkavad mõjutama läinud aastal taevasse tõusud krüptorahasid.

Maailma tuntuima krüptoraha bitcoini hind langes täna Luksemburgis asuval Bitstamp börsil 9500 dollarile, mis on madalaim tase alates 1. detsembrist. Detsembris jõudis bitcoin väga lähedale 20 000 dollarile, kuid siis algasid müügilained.

Ka teised krüptovaluutad on on saanud tunda näguripäevi. Ethereumi ja Ripple hinnad laskusid hoogsalt kui levisid jutud, et Lõuna-Korea ja Hiina võivad piirata krüptorahade kauplemist.

„Turul valitseb paanika,“ ütles Cryptocompare'i asutaja Charles Hayter. „Inimesed püüavad siit välja pääseda. Üha suurem on segadus regulaatorite võimaliku tegevuse osas. Seetõttu on krüptorahade hinnad kukkunud.“

Citibanki analüütikud ütlesid täna, et bitcoini hind võib veel edasi kukkuda tasemeteni 5605-5673 dollarit.

Lõuna-Korea, Jaapani ja Hiina teevad müra reguleerimise osas ning Prantsusmaa ja USA ametnikud uurivad krüptorahasid. Kardetakse, et tuleb üleilmne krüptorahade reguleerimine. Bitconi teema võib üles tulla juba märtsis Argentinas toimuval G20 kohtumisel.

Turuväärtuselt teise krüptoraha ethereumi hind kukus võrreldes teisipäevase hinnaga 27 protsenti, selgub CoinMarketCapi andmetest. Ripple odavnes 24 tunniga 32 protsenti, 0.94 dollarile. Selle raha tipphind oli 4. jaanuaril 3,81 dollarit.