Hongkongis asuv Bitfinex teatas eile, et nad peatavad bitcoininga kauplemise, väljavõtmised ja sissemaksed, kuna avastati turvariski. Börs teatas, et nad jätkuvalt uurivad koos prokuratuuriga juhtunut, kuid osa bitcoine on varastatud.

„Jah, see oli suur kallaletung,“ ütles krüptovaluuta rahakoti ja kauplemisplatvormi Coinbase kaasasutaja Fred Ehrsam. „Bitfinex oli suur börs, seetõttu on see lühikeses perspektiivis oluline sündmus, kuigi bitcoin on minevikus näidanud vastupidavust kõiksugustele sündmustele.“

Bitfinex kinnitas täna uudisteagentuurile Bloomberg, et häkkerid varastasid 119 756 bitcoini umbes 65 miljonid USA dollari väärtuses. Kuigi kauplemine peatati kõigi digivaluutadega, sealhulgas ethereumiga, piirduvad börsi kaotused vaid bitcoiniga. Ka USA dollarihoiused jäid häkkerite poolt puutumata.

Coindeski andmetel vähenes sel nädalal bitcoinide turuväärtus enam kui 1,5 miljardi dollari võrra.

Sündmus meenutab Tokios asunud kunagise suurima bitcoini börsi Mt. Goxi 2014. aasta veebruaris avalikustatud infot, et neid häkiti. Nädalad hiljem palus ettevõte pankrotikaitset. 2014. aasta veebruaris kukkus bitcoini hind kuu ajaga 30%.