Nimelt alustas Deutsche Bank dollari-tehingute peatamist Danske Tallinna haruga 2014. aastal. Deutsche Bank oli nimelt Danske korrespondentpank. Aasta hiljem peatati ülekanded täielikult. See otsus tõi kaasa mitte-residentide rahaülekannete dramaatilise vähenemise.

Danske Bank on sattunud Taanis ja Eestis kriminaaluurumise alla, sest nad pesid väidetavalt miljarditesse ulatuvaid summasid, mis tulid suures osas Venemaalt (aastatel 2007 kuni 2015).

2013. aastal saavutasid mitte-residentide rahaülekanded tipu ning meediaväljaanded on kirjutanud, et sel aastal võis summa olla lausa 30 miljardit dollarit. Just pärast seda kehtestas Deutsche Bank oma karmimad meetmed.

Analüütikud on öelnud, et rahavoog ei võrdu veel kahtlaste tehingutega. Seetõttu ei saa veel öelda, kui suur osa 30 miljardist moodustas rahapesu.

Deutsche Banki teenuste peatamise otsus läks ajaliselt kokku Eesti finantsinspektsiooni hoiatusega, kus öeldi Danskele, et tehingud on kahtlased.

Saksamaa suurpank sai ise eelmisel aastal kraesse 700 miljoni USA dollari suuruse trahvi, kui aitas rikastel venelastel liigutada 10 miljardit dollarit riigist välja.