“Tänasel üldkoosolekul tutvustatud erikontrolli aruanded kinnitavad, et AS BLRT Grupp on viimase viie aasta jooksul korduvalt müünud oma aktsiaid Fjodor Bermanile ja Mark Bermanile nominaalväärtuse eest. Juhatuse varasem väide aktsionäridele ja meediale, et aktsiad müüdi „motivatsiooniprogrammi“ raames, on erikontrolli aruannetega sisuliselt ümber lükatud. Erikontroll tuvastas, et ühtegi dokumenti väidetava „motivatsiooniprogrammi“ kohta ei ole," kommenteeris ettevõtte aktsionäri Mihhail Gnidin erikontrolli tulemusi.

"Seega kinnitas erikontroll veelkord mitmeid jämedaid rikkumisi aktsiate müügil Bermanitele. On kurb tõdeda, et ettevõtet kontrollivad Bermanid on seadnud oma isiklikud huvid ettevõtte huvidest ettepoole, omandades aktsiaid ettevõttelt seadust eirates," lisas Gnidin oma kommentaaris.

Järgneb BLRT Grupi ametlik kommentaar:

Kui vaadata aktsionär Mihhail Gnidini enda poolt erikontrolli jaoks koostatud küsimustikku, siis need ei tee erikontrolöridel ülesandeks tuvastada rikkumisi või anda hinnanguid.

Erikontrolörid on aruandes ära kirjeldanud kõik toimingud mida omaaktsiate ostmisel ja müümisel on ettevõttes järgitud ega pole viidanud ühelegi rikkumisele.

Millegipärast on jätnud Gnidin oma avalduses märkimata, et erikontrolli käigus muuhulgas tuvastati, et kõik tehingud on toiminud Gnidini endaga täpselt samadel alustel nagu Fjodor Bermani või teiste juhatuse liikmetega. Gnidin on soetanud omaaktsiaid nominaalhinna eest, samasuguse otsustusprotsessi käigus, suurendades oma osalust ettevõttes seeläbi kordades. Nõukogu liikmena on ta kõik tehingud ise heaks kiitnud.

Kui Gnidin ise leiab, et Berman või juhatus on rikkunud seadusi, kuritarvitanud väikeaktsionäride usaldust või veel hullem, omavolitsenud, tasuks Gnidinil endal kõigepealt peeglisse vaadata ja anda endale aru, mida tema kontserni õigusdirektorina ning nõukogu liikmena omaaktsiate tehingute puhul tegelikult korraldas ning alles seejärel asuda süüdistama kontserni juhatust.

Oli aimatav, et aktsionär Gnidin proovib pressi vahendusel erikontrolli tulemustega manipuleerida ning moonutada seda mis aruannetes must-valgelt kirjas on.