Investeeringud Leedu tehasesse ulatuvad ligi 200 miljoni kroonini. Teeninduskeskuse võimsus lubab katta kogu Baltikumi vajaduse ja suundumise ka Poola ja Valgevene turule, teatas grupp.

Ligi 15 000-ruutmeetrises armatuurraua teenuste keskuses pakutakse ehitusfirmadele metallmaterjali töötlemise teenust, sealhulgas armatuurvõrgu tootmist. Järgmise aastaks on kavandatud ladude infrastruktuuri arendamine Lätis.

BLRT Grupi juhatuse esimehe Fjodor Bermani sõnul on tehase asukoha valikul kaks olulist kriteeriumi. Esiteks võib tänast, aastas 12% kasvavat Leedu ehitusturgu võrrelda umbes kolme aasta taguse Eesti ehitusturuga. Leedu ehitusturg võttis hoo üles möödunud aastal ning seal on oodata pikka ja stabiilset kasvu, kuigi alguses olid arengud Eestis ja Lätis kiiremad.

Teiseks on Vilniuse geograafiline asukoht sobiv pidades silmas Läti, Valgevene, Venemaa ja ka Poola turgu.

Elme Metall loodi BLRT Grupis iseseisva ettevõttena 2001. aastal. Selle aja jooksul on ettevõtte käive kasvanud üheksa korda 1,2 miljardi kroonini.

Eesti kapitalil põhineva BLRT Grupi põhilised tegevusalad on laevaehitus, laevaremont, metalltarindite valmistamine, metallide müük, sadama- ja stividoriteenused, masinaehitus, vanametalli töötlemine, autotranspordi teenused, meditsiiniliste- ning tööstusgaaside müük. BLRT Gruppi kuulub 65 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Soomes ja Norras. Grupp on loonud siin ligi 2000 töökohta. Ka piiritagused tütarettevõted pakuvad tööd ligi 1600 inimesele.