Ettevõtte puhaskasum ulatus möödunud aastal ligi 401,9 miljoni kroonini, mida on 55,1 protsenti enam võrreldes mullu sama ajaga. Silmas tuleb pidada, et kasumisse on konsolideeritud Gruppi kuuluvad ühisettevõtted, käibesse aga mitte, teatas ettevõte.

BLRT Grupp investeeris 2006. aastal üle 280 miljoni krooni. Kontserni puhasrentaablus oli 11,5%. Võrrelduna 2005. aastaga tõusis tootlikkus ühe töötaja koht möödunud aastal pea 20%, seda tänu investeeringutele uutesse tehnoloogiatesse.

Kõige kiiremini, 200,6 % kasvas metallikonstruktsioonide valmistamine. Järgnesid metallide müük 164,2% ja vanametalli töötlemine 163% kasvuga.



Metallkonstruktsioone valmistab BLRT Gruppi kuuluv ettevõte Marketex, mille suurimaid tegevussuundi on kalakasvatuses kasutatavate merekomplekside ehitamine. BLRT Marketexis valmib ligi 90 protsenti maailma tööstusliku kalatootmise kompleksidest, kus on kasvatatud ka enamus Eesti poodides pakutavast Norra lõhest ning forellist.

Ettevõtte kasumit ei jaotanud, kokku moodustab jaotamata kasumi maht 1,880 miljonit krooni. Jaotamata kasum investeeritakse kontserni arengusse.

BLRT Grupi juhatuse esimehe Fjodor Bermani sõnul väärib 2006. aastast esiletõstmist uute tegevussuundade juurutamine seoses Dekoili naftaterminali tulekuga Gruppi. Suure arenguhüppe 40% käibekasvu näol tegi logistika-, transiidi- ja stividoriteenuseid pakkuv BLRT Transiit, mis tegeleb põhiliselt saematerjali ning toiduainetest kakao ja suhkru veoga.

Käesoleva aasta plaanide kohta ütles Berman, et esmajoones tuleb tegeleda äsjaomandatud Soomes, Turus asuva laevaremonditehase ning norrakatega loodud laevaehitusettevõtte Fiskerstrand BLRT integreerimisega Gruppi. „Tänu uutele võimalustele saame pakkuda klientidele paindlikumat teenust, hinnatõuese kavandatud ei ole, võimalik on korrektsioon lähtuvalt energiakandjate hindade muutustest.”

„Eesti majandusel on läinud hästi ja mul on heameel, et BLRT Grupp ühe suurima eksportöörina on aidanud ohjata üsnagi suurt väliskaubanduse defitsiiti. 77,2% meie toodangust läheb ekspordiks,” lisas Berman.

Kontserni BLRT Grupp põhilised tegevusalad on laevaehitus, laevaremont, metalltarindite valmistamine, metallide müük, sadama- ja stividoriteenused, masinaehitus, vanametalli töötlemine, autotranspordi teenused, meditsiiniliste- ning tööstusgaaside müük. BLRT Gruppi kuulub 65 tütarettevõtet Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Venemaal, Soomes ja Norras. Eesti kapitalil põhinev BLRT Grupp on loonud siin ligi 2000 töökohta. Ka piiritagused tütarettevõted pakuvad tööd ligi 1600 inimesele.