Laevaehitusfirma Vakarų Baltijos laivų statykla võitis tihedas konkurentsis teiste Euroopa suurte laevaehitajatega ettevõtte Rohde Nielsen korraldatud konkursi põhjasüvendaja ehitamiseks.

„Meie jaoks on see leping järjekordne võimalus näidata ennast erilaevade ehitamise turul,“ ütles kontserni BLRT Grupi juht Fjodor Berman pressiteate vahendusel.

„Põhjasüvendaja täiendab juba piisavalt muljetavaldavat nimekirja meie teostatud projektidest, mille seas on näiteks platvorm WindLift1 tuulegeneraatorite paigaldamiseks ja hooldamiseks, trafoplatvorm Odin ning mitu laeva naftapuurplatvormide hooldamiseks,“ lisas ta.

Ehitus algab 2011. aasta juulis ja kestab kuni järgmise aasta lõpuni. Valmimisel suundub põhjasüvendaja Mosambiiki Beira sadamasse, kus praegu ehitatakse uut terminali. Seal hakkab ta teostama süvendustöid sügavusel kuni 25 m ja kaugusel kuni 15 meremiili rannikust.

Põhjasüvendaja baasprojekti koostab Rootsi ettevõte FKAB. Tehnilise dokumentatsiooni ettevalmistamise ja seadmete ostmisega tegelevad kontserni ettevõtted Western Baltic Engineering ja Elme.