"Harju maakohtu poolt teostatud hagi tagamine ei tähenda, et kohus peab Mihhail Gnidini nõudeid perspektiivikaks," sõnas Lipstok.

"Hagi tagamine on menetlustoiming kohtuvaidluse algusfaasis eesmärgiga tagada, et juhul kui hagi peaks rahuldatama, siis oleks kostjate vara arvelt võimalik kohtuotsust ka täita."

Advokaadi sõnul analüüsitakse praegu, kas on põhjust vaidlustada hagi tagavat kohtumäärust.

"Mis puudutab aga Mihhail Gnidini sisulisi nõudeid, siis need on meie hinnangul selgelt vastuolus nii kehtiva õiguse kui ka kohtupraktikaga. Lisaks tugineb Gnidin ka asjaoludele, mida tegelikkuses ei esine," lausus Lipstok.

"Kokkuvõtvalt peame Mihhail Gnidini poolt BLRT Grupi aktsionäride vastu esitatud hagi perspektiivituks ning pahatahtlikuks. Me ei pea tõenäoliseks, et kohus tema nõudmised rahuldab."

Harju maakohus blokeeris oma 27. detsembri määrusega vähemusaktsionäride hagi tagamiseks enamusomanikele kuuluvaid ASi BLRT Grupp aktsiaid.

Kohus blokeeris hagi tagamiseks BLRT Grupi aktsiaid perekond Bermanite kontrolli all olevates osaühingutes Ferriol ja Algaves mahus, mis vastab 12 protsendile üldkoosoleku häältest.

Nende osaühingute taga seisavad BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman, juhatuse liige Igor Berman ja nõukogu liige Mark Berman.