Ka 2014. aastas vähenes grupi käive 14%.

BLRT Grupi ettevõttete tegevust sihtturgudel ja 2015. aasta üldtulemust mõjutas oluliselt naftahindade langus, metallitööstuse madalseis ja ebastabiilne majandusolukord maailmas, mis avaldas mõju ka realiseerimise netokäibele. Sellest hoolimata lõpetas kontsern aasta kasumiga,“ teatas BLRT Grupi juhatuse esimees Veronika Ivanovskaja.

Tellimuste mahu kahanemine ja negatiivne hinnadünaamika tõstsid fookusesse tootmise efektiivsuse suurendamise.

Ivanovskaja kinnitusel jätkub investeeringukava elluviimine, mis peaks tagama kontseri pikaajalise jätkusuutliku arengu.Laevaremondi tegevuse laiendamiseks Leedus soetati Panamax-suuruses laevade teenindamiseks suur ujuvdokk, mis paigaldatakse Klaipeda sadamasse.

Grupp kavandab suurinvesteeringuid Soomes asuvasse laevaremonditehasesse ning jätkab Tallinnas asuva Noblessneri sadamalinnaku kinnisvaraprojektide aktiivset arendamist.

1912. aastal asutatud BLRT Grupp on üks suurimaid tööstuskontserne Läänemere piirkonnas. Lisaks Eestile on kontserni ettevõtete tegevus koondunud ka Lätti, Leetu, Soome, Ukrainasse, Poola ja Venemaale. BLRT Grupis töötab ligi 4000 inimest.