BMW on jõudnud järeldusele, et järgmise põlvkonna sõidukeid ei saa ehitada ilma suurema telekommunikatsiooni- ja tarkvaraekspertideta. Apple on samal ajal uurinud kuidas luua isejuhtivat autot.

Mullu külastas Apple’i juhatuse esimees Tim Cook BMW peakontorit. Apple’i juhatuse liikmed tuuritasid autotootja Leipzigi tehases tutvudes BMW elektriauto i3 tootmisega, rääkisid Reutersile 2 allikat.

Apple’i ja BMW vahelise koortöö katkestas BMW juhi vahetus. Krüger rääkis, et ta toetab ideed uurida tehnoloogiafirmadega koostöövõimalusi.

„Põhimõtteliselt vajame me mõlemad sellest koostööst kasumit. Vastasel korral see ei jää kestma,“ ütles ta. „Mõlemad ettevõtted peavad jagama samu põhimõtteid – näiteks andmekaitse vallas.“

Küsimusele kas BMW uurib Apple’iga koostöös auto tootmist ja kas BMW näeb Apple’it potentsiaalse partnerina, vastas Krüger, et „las ma vastan üldiselt. Miski muudab BMW ja Apple’i väga sarnaseks. Mõlemal ettevõttel on väga tugev kaubamärk.“

Teine põhjus, miks mullu koostöö soikus, oli Apple huvi arendada iseseisvalt sõiduautot. BMW kardab ka tootmisalaste teadmiste jagamist, kuna ei soovita muutuda tarkvara- või internetigigandi varustajaks.