Eesti suurima külastajate arvuga infot pakkuva võrgulehekülje online.ee kaasomanik Microlink ostab 50 protsenti Neti Värava aktsiatest kahe miljoni krooni eest. Kokkuleppe on heaks kiitnud mõlema ettevõtte nõukogud ja see allkirjastatakse järgmise aasta alguses.

Poolte hinnangul on leping mõlemale poolele kasulik ning vastab nende pikaajalistele eesmärkidele.

"BNS ja Microlink lõid 1999. aasta alguses unikaalse peatuspunkti Eesti internetis - online.ee," ütles BNS-i juhatuse esimees George Shabad. "Nüüd on laps üles kasvanud ja me loodame, et tal saab olema hiilgav iseseisev tulevik."

Shabad ütles, et pärast online.ee käivitamist on Eestis loodud mitu konkureerivat portaali. "Kõik suuremad portaalid on nüüd BNS-i kliendid ja BNS-i poliitikaga ei sobi omada osalust klientfirmas," märkis ta.

Microlinki juhatuse esimees Allan Martinson ütles, et kontsern on valmis tegema suuri investeeringuid internetiteenuste arendamisse.

Teisipäeval käivitas Microlink uue internetivaldusfirma Delfi, mis hõlmab ka uued portaleid delfi.ee ja delfi.lv. Uued portalid asendavad varasema online.ee.

BNS on Balti riikide suurim uudisteagentuur. BNS-i omanike hulka kuuluvad Soome ja Rootsi ärilehed Kauppalehti ja Dagens Industri, Rootsi uudisteagentuur Direkt ja USA Bridge-Telerate.

18 tütarfirmaga Microlink on Balti riikide suurim infotehnoloogiagrupp. Kontserni 1998./99. majandusaasta käive oli 435 miljonit krooni.

Baltic News Service