ABB AS kuulub rahvusvahelisse tehnoloogiagruppi, mis tegutseb Eestis 1992. aastast. Ettevõtte põhitegevus on energeetika ja automaatika valdkonnas.

Valikut tehes pidas EBSi Nõukoda kõige olulisemaks 20 aasta jooksul toimunud ettevõtte arengut ja toodangu pidevat lisaväärtuse kasvu - ABB näol on Eestisse aastatega loodud väga konkurentsivõimeline rahvusvahelise ettevõtte tugev üksus, mis on käivitanud tootmise neljas tehases, on hinnatud tööandja ja Eesti üks suuremaid eksportööre. Eelmisel aastal pälvis ABB juba viiendat korda EASi poolt välja antava Aasta Välisinvestori auhinna.

„Enam kui 20 aasta jooksul on toimunud ABB tootmisüksuste ja insenerikeskuse pidev areng ning Bo Henriksson on olnud ettevõtte ülesehitaja praktiliselt nullist, mil alustati kahe inimesega,“ kommenteeris nõukogu valiku tagamaid nõukoja liige Jüri Sakkeus.

Nüüd on ABB tööandjaks juba tuhandkonnale inimesele. „ABB mahukad investeeringud ja tehnoloogiasiire Eestisse on lubanud arendada ja valmistada üha suurema lisandväärtusega ning keskkonnasõbralikumaid tooteid sellistes tulevikku suunatud valdkondades nagu tuule- ja päikeseenergia. Samuti peetakse ettevõttes lugu kõrgetest ärieetilistest tõekspidamistest ning hoitakse tasakaalus majanduslikud ja keskkonnaalased huvid,“ lisas Sakkeus.

Bo Henriksson on pälvinud ettevõtluse edendamise eest ka Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Aasta ärijuhi tiitlit annab EBS välja 1991. aastast. Kandidaate esitavad EBS Nõukoja liikmed, EBS EMBA programmis osalejad ning vilistlased. Aasta Ärijuhi rändauhinna, Pronksbuldogi saab juht, kes on üles ehitanud tugeva ja elujõulise firma või firmade grupi, mille majandustegevus on silmapaistev.

EBS on Baltimaade vanim, 1988. aastal asutatud äriharidust pakkuv 1500 tudengiga eraülikool, kellest kolmandik on välisüliõpilased. Alates 2011. aastast on EBSil filiaal ka Helsingis.

EBSi nõukojas on 17 silmapaistvat haridus- ja ärimaailma juhti ja ühiskonnategelast. Nõukoja eesmärgiks on edendada ja toetada EBSi ja ühiskonna ning akadeemilise- ja ärimaailma vahelist koostööd. ​Sellest kevadest on EBSi Nõukojas viis uut liiget: AS Eesti Telekom erasegmendi ja turunduse üksust juhtiv Piret Mürk-Dubout, ettevõtja ja Eesti Pereettevõtjate Liidu President Urmas Isok, Eesti Panga asepresident Madis Müller, Eesti Meedia Nõukogu esimees Mart Kadastik ning majandusanalüütik ja poliitik Maris Lauri.