MSI Grupi omanikud alustasid oma karjääri kunagises Tallinna Ehitustrustis ning sõitsid 1980ndate alguses ehitama üles Siberi naftalinna Kogalõmi. Eestlaste ehitatud kortermajades eelistas elada kogu linna partei- ja võimuladvik, seal hulgas praegune Luikoili juht Vagit Alekperov. Head suhted Lukoiliga on andnud ettevõttele tööd ja leiba Venemaal tänaseni, vahendab Äripäev.

MSI Grupi äri alguseks ja üheks edu märksõnaks on Eestist linnulennult 3000 kilomeetri kaugusele Lääne-Siberi lõputusse soosse rajatud naftalinn Kogalõm. Handi keeles tähendab see sõna mädasood, kus mehed kaduma lähevad.

Just sinna, tõelisesse pärapõrgusse sõitsid 1980ndate alguses Eesti ehitajad. Nende seas koos peredega noored TPI lõpetanud ehitusspetsialistid, praegused MSI Grupi omanikud, aga sel ajal ehitusvalitsuse nr 7 tootmisosakonna juhina töötanud Jüri Jantšuk ja töödejuhataja Dmitri Mälson. Kuus aastat hiljem brigadir Viktor Arhipov. MSI Grupi omanikeringi ainus naine on lätlane Ludmila Kanepe, kes töötas tollal finantsistina .

Tänu töökusele ja abivalmidusele tekkis eesti meestel usalduslik suhe kohalike naftabojaaridega, kelle taktikepi all elu naftalinnas käib. Sooäär ütleb, et Jantšuk on suurepärane suhtleja ning just tema sai Lukoili juhtidega väga hästi läbi.

Omanikud on kaua koos püsinud. MSI Grupi meeste äri Venemaal kestab tänaseni ning kõik omanikud on tegevad grupi erinevate firmade juhtimises. 2008. aastal lõi MSI Grupp Venemaale tütarfirma Gradeks, mis ehitab elumaju ja büroohooneid Kogalõmi ja Bratskisse. Soomes asutatud tütarfirma Nordeo OY rajab aga Moskvasse Lukoili kontori juurdeehitust, mis valmib järgmisel aastal.