„Tingimused kandideerimiseks olid kohati rangemad kui Tartu Ülikooli kliinikumi juhi kohale," kirjeldas ta konkurssi. „Sain täna mõni aeg tagasi teada, et komisjon teeb TLT nõukogule ettepaneku minu määramiseks juhatuse esimehe kohale," täpsustas Boroditš.

Üldiselt möödus kandideerimine Boroditši sõnul pingeliselt, sest ta pole viimasel ajal peale riigikogu valimisi kuhugi kandideerinud.

Kaarte veel ei ava

Plaanidest uuel ametikohal ei soovinud Boroditš enne kohale kinnitamist rääkida ja ütles vaid, et esitas kandideerimisel komisjonile enda visiooni plaanidest linnatranspordiametis.

„Nõukogu koguneb alles juuli teises pooles ja siis otsustatakse lõplikult minu kinnitamine sellele ametikohale. Alles siis on kohane rääkida visioonist," täpsustas ta.

Asjaolu, et Tallinna Linnatranspordi nõukogus on mitmeid Keskerakonna liikmeid, ei soovinud Boroditš kommenteerida. „Juriidiliselt määrab nõukogu juhatuse ja nõukogu liikmed määrab omanik ehk siis Tallinna linn, kellelt on kohane selle kohta aru pärida," sõnas Boroditš ja lisas, et tema võimalik ametikoht ei ole poliitiline.

Lahkub riigikogust

Poliitilise karjääri osas täpsustas Boroditš, et see ametikoht eeldab riigikogu liikme kohalt lahkumist. „Ma olen sellega arvestanud ja olin juba varem otsustanud järgmistel valimistel mitte kandideerida," sõnas ta. „Olen olnud riigikogu liige kahes koosseisus ja see on praegu minu jaoks piisav, et võtta vastu uusi väljakutseid," ütles Boroditš.

Täna ei ole ta veel avaldust riigikogu liikme kohalt taandumiseks esitanud. „Kuid pärast vastava otsuse tulekut Tallinna Linnatranspordi nõukogult ja ametikoha volituste kehtima hakkamist olen valmis avalduse esitama," rääkis Boroditš.

Erakondliku kuulumise osas ütles Boroditš, et erakondlik kuulumine on teadupoolest vabatahtlik ning hetkel ta Reformierakonnast välja astumise peale mõelnud ei ole.

Michal: reformierakond end huvide konflikti ei sea

Erakonnakaaslane, riigikogu liige Kristen Michal lisas, et Boroditšiga on räägitud, et ühel ajal linnaettevõtet juhtides ta Tallinna volikogu liikmelisus peatatakse. "Saan aru, et tema soov on poliitikast püsivalt lahkuda. Reformierakonna valijatelt ja meeskonnas saadud mandaat ei ole kaubaks, ehk seniks kuni Deniss on linnale kuuluva aktsiaseltsi palgal, ta volikogus huvide konflikti ennast ei sea," ütles Michal.