Arco Vara teatas 27. veebruaril 12 kuu vahearuande avalikustamise hilinemisest ning lubas oma 12 kuu ja neljanda kvartali tulemused avalikustada hiljemalt 13. märtsiks.

"Kuna emitendi börsiteates viidatakse kinnisvaraturu ebalikviidsusele ning sellest tulenevale kinnisvara hindamise keerukusele, võib see viidata emitendi majandusliku olukorra keerukusele ning seega ka väärtpaberite väärtuse ebaselgusele. Kuna investoritel on kogu Euroopas õigustatud ootus saada teatud liiki teavet kindlal ajal, võib sellise teabe viibimine, eriti ebalikviidse turu tingimustes kahjustada investorite huve," leidis börs.

Börsi hinnangul võib majandustulemuste avalikustamisega hilinemine olla oluline, kuna 12 kuu majandustulemused on üheks kõige olulisemaks teabe allikaks emitendi majandustegevuse kohta ning aruande avalikustamise hilinemisega rikutakse investori võimalust hinnata talle kuuluvate väärtpaberite väärtust.

Eile teatas börs USA päritolu panga JPMorgan Chase & Co klientide osaluse vähenemisest Arco Varas seniselt 5,61 protsendilt alla viie protsendi.

Arco Vara aktsia maksis eile viimases tehingus 2 krooni ja kolm senti, mis on madalaim hind ettevõtte börsile tulekust saadik.

Börsil on õigus lisada kauplemissüsteemis ja oma veebilehel kuvatavale kauplemisinformatsioonile väärtpaberi tähise juurde nn vaatlusmärge, juhtimaks turul osalejate tähelepanu väärtpaberi või selle emitendiga seotud olulist tähtsust omada võivale asjaolule.
Vaatlusmärke lisamise üheks võimalikuks aluseks on emitendi või tema väärtpaberitega seotud muu olulist tähtsust omada võiv asjaolu.